Simona Ionescu / Redactor Șef

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc vor ca micuțul să aibă și un nume de Sfânt. Cine îl va proteja pe Liam toată viața

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc vor ca micuțul să aibă și un nume de Sfânt. Cine îl va proteja pe Liam toată viața
19 mai este o zi care va rămâne pentru totdeauna în sufletul lui Reghecampf și al iubitei sale, Corina Caciuc. Au devenit părinți.

Antrenorul Craiovei zburdă de fericire de când a devenit tătic pentru a treia oară. Ce nume va purta micuțul.

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc vor ca micuțul să aibă și un nume de Sfânt. Cine îl va proteja pe Liam toată viața

Cu ceva timp în urmă, Reghecampf și-a anunțat fanii că numele celui de-al treilea băiat va începe cu L, iar Corina a hotărât: Liam. Dar cei doi vor ca bebelușul să poarte și un nume de sfânt și au decis ca protectorul copilului să fie Sfântul Simeon din Muntele Minunat, care este cinstit pe 24 mai. Reghe a anunțat că este din nou tătic, printr-un mesaj plin de emoție trimis către cei doi fii ai săi: „Astăzi dimineață s-a născut Liam, frățiorul vostru! Vă iubește tata!”.

Cine este Sfântul Simeon

Sfantul Simeon din Muntele Minunat a văzut lumina zilei în anul 522, în cetatea Antiohia, din Siria, și a trecut la cele vesnice în anul 592. Înzestrat cu har încă de la naștere, copilul a băut lapte doar din sânul drept al mamei, iar la doi ani, după ce a fost botezat, când a ieșit din cristelniță i-a șocat pe cei prezenți.

El a spus atunci de mai multe ori  „Am tată și nu am tată, am mamă și nu am mamă”. Cuvintele lui vorbeau despre viața pustnică ce o va urma. Ca mulți stâlpnici, el a stat 18 ani pe un stâlp înalt și pietros, apoi alți 45 de ani pe un stâlp mai mic, luptându-se cu ispitele și având răbdare mai presus de firea omenească.

„Locuitor pustiului și înger în trup și de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Simeon; și cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cerești daruri luând, vindeci pe cei bolnavi și sufletele celor ce aleargă la tine cu credință. Slavă Celui ce ți-a dat ție putere; slavă Celui ce te-a încununat pe tine; slavă Celui ce lucrează prin tine, tuturor, tămăduiri.”

Sursă foto: crestinortodox

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre