Cătălin Cherecheș a refuza să fie extrădat în România și urmează ca până va ajunge acasă să-și petreacă zilele în penitenciarul Stadelheim. Același loc unde a stat și Hitler. Asta este legătura dintre Cătălin Cherecheș și Hitler.
Acum, penitenciarul Stadelheim nu mai are nimic din imaginea de odinioară, unde a stat temutul Hitler. A devenit o închisoare modernă, dotată cu tot ce au nevoie deținuții pentru a duce o viață normală, dar și a înțelege unde au greșit și a se reabilita.
Cherecheș a refuzat să vină în România, din cauza condițiilor grele din penitenciare
Penitenciarul, unul dintre cele mai mari din Germania, a fost fondat în anul 1894 și a fost locul în care, în perioada nazistă aveau loc multe execuții, mai ales prin ghilotinare. În acest loc, Cătălin Cherecheș va stat până când Tribunalul Superior din Munchen va decide asupra extrădării sale în România.
Chiar dacă fostul primar din Baia Mare a refuzat procedura simplificată de extrădare, subliniind că nu vrea să stea în România, pentru că sunt condiții imposibile în penitenciarele de aici, procurorii au solicitat să fie impusă detenția în privința extrădării. Adolf Hitler a fost încarcerat la Stadelheim între 24 iunie și 27 iulie 1922.
Cum a fost prins Cherecheș
Cătălin Cherecheș a primit condamnarea definitivă de cinci ani de închisoare pentru corupție la data de 24 noiembrie. În aceeași zi fostul primar din Baia Mare a reușit să plece din țară, folosind un taxi și a ieșit prin Vama Veche. El a folosit atunci un act de identitate al unui văr, care este cu zece ani mai tânăr decât el. S-a refugiat la mătușa sa, medic în Germania, care l-a și ajutat cu mașina.
De altfel, aceasta și nepotul au fost văzuți pe autostradă, circulând cu 200 de km/h. După ce au ajuns la gara din Augsburg, au încercat să scape cât mai repede de mașină și să ia un taxi sau un tren. În acel moment Cherecheș a fost prins de polițiștii bavarezi. Pentru că s-a opus arestării, a fost pus la pământ și s-a rănit.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook