Mătușa lui Cătălin Cherecheș a condus cu 200 km/h, în speranța că nepotul său va reuși să se salveze. Din păcate, n-a fost deloc așa. Ce se va întâmplă acum cu sora mamei fostului primar.
Mătușa lui Cherecheș deține o clinică în Germania
Au început să apară tot mai multe detalii privind situația primarului Cătălin Cherecheș. Potrivit informațiilor oferite de Antena 3, mătușa care l-a ajutat pe acesta să fugă din Germania e medic și are o clinică în Germania, acolo unde lucrează și membrii familiei. „Este, probabil, mătușa păstrătoare a averii lui Cherecheș.
Aceasta a declarat în trecut, înainte să fie condamnat, că nu are încredere în băncile din România și că își transferă 1,5 milioane de euro în Germania, într-un seif. Mătușa lui Cătălin Cherecheș este medic şi deține o clinică în Germania, unde lucrează cu familia sa”, a explicat Cătălina Porumbel, realizatoarea postului menţionat.
Ce pedeapsă riscă mătușa
Se pare însă că mătușa va fi norocoasă și nu va avea probleme cu lege, spune avocatul Adrian Cuculis. „Sunt două momente distincte: înainte și după condamnare. Elementele de ajutorare dinaintea condamnării nu prea le cunoaștem. Ulterior condamnării, când a fost depistată pe autostrada bavareză cu 200 de kilometri pe oră, (polițiștii) nu puteau să-i deschidă ei un dosar penal.
Ei îl căutau pe un infractor condamnat, pe Cherecheș, care avea pe numele său un mandat european de arestare. Nu cred că are mătușa un dosar penal deschis pe numele ei”, a spus avocatul.
Ce s-a găsit asupra lui Cherecheș când a fost capturat
S-a aflat totodată și ce avea asupra lui Cătălin Cherecheș atunci când a fost capturat. E vorba de mii de euro, mai multe documente, dar și un telefon mobil cu totul și cu totul neobișnuit. Este vorba de un telefon care costă nu mai mult de 200 de lei și ar fi folosit mai mult de traficanții de droguri ca să nu fie identificați. Cherecheș avea asupra lui și o carte de identitate din Italia, el fiind resident din 2022.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook