Legătura neștiută dintre Dan Bittman și Călin Popescu Tăriceanu. Ce au în comun artistul și politicianul

Cariera de inginer nu l-a fascinat pe Dan Bittman. Pasiunea pentru muzică a fost extrem de puternică, dar artistul spune că a învățat așa cum scrie la carte. Chiar dacă n-a profesat, își amintește cu drag de profesorii extraordinari pe care i-a avut.
„Nu am profesat niciodată, dar eu chiar am terminat facultatea. L-am avut ca profesor asistent, pentru că așa se numea pe vremea aceea, pe Călin Popescu Tăriceanu și când mă pregăteam acolo ca nebunul și desenam, i-am fost elev domnului Patriciu.
Care avea sute de studenți și pregătea foarte bine pentru arhitectură. N-am profesat, dar am terminat facultatea pe bune. Am terminat liceul la timp, bacul mi l-am dat la timp, și facultatea am terminat-o mai greu pentru că mi-a plăcut mai mult în facultate, cântam…”, a povestit Dan Bittman, în podcast-ul Lianei Stanciu.
Sunt foarte puțini cei care știu că tot Călin Popescu Tăriceanu este cel care l-a adus pe Bittman la Radio Contact, el fiind în perioada aceea și patronul.
„Am fost vocea primului pachet de gingle-uri la radio. (…) Și în anii 1980 era cenzură, tot felul de domni care voiau să iasă în față cu inițiative. De exemplu, în săli nu aveai voie să te ridici în picioare. Țin minte în 1989 că ultimul spectacol a fost la Piatra Neamț.
Era 21 decembrie, un cer roșu și am spus că mâine se întâmplă ceva. Erau oameni de ordine ca să nu se ridice lumea în picioare, să nu existe manifestări”, și-a amintit artistul.
Pletos pe acea vreme, Dan Bittman își amintește ce i s-a întâmplat când a fost la un concert în Coreea de Nord în 1989, la un festival internațional al tineretului.
„Ne-am dus acolo și în avion era delegația socialistă a României. Dar băieții aveau plete. Ce facem? Băgați-le agrafe în păr, puneți-le apă cu zahăr. Nu ne-au obligat să ne tundem, ci să prindem părul astfel încât să pară foarte scurt. (…) Cred că și de asta ne-a plăcut să cântăm…. de-ai dracu”, a spus acesta râzând.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook