Simona Ionescu / Redactor Șef

Liam Payne de la One Direction, „chinuit de proprii demoni interiori”. Rezultatele preliminare ale autopsiei confirmă teoriile

Liam Payne de la One Direction, „chinuit de proprii demoni interiori”. Rezultatele preliminare ale autopsiei confirmă teoriile
Moartea prematură a lui Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, a zguduit lumea întreagă. La vârsta de 31 de ani, Payne a fost găsit mort pe 16 octombrie 2024, după ce a căzut de la balconul unui apartament la Hotelul Casa Sur din Buenos Aires, Argentina.

Liam Payne, fostul membru One Direction, a lăsat în urmă milioane de fani îndurerați, dar și multe întrebări, căci nimeni nu se aștepta ca sfârșitul său să vină atât de rapid, la impactul cu asfaltul de sub balconul său de la etajul 3 al unui hotel din Buenos Aires. 

Payne se cazase acolo singur după ce iubita sa, Kate Cassidy, a plecat acasă pe 12 octombrie. Pe lângă ancheta care a fost deschisă pentru moarte suspectă, rămân încă multe întrebări cu privire la starea de sănătate psihică a regretatului artist, dar și la ultimele ore din viața sa, care au condus la momentul fatal. 

Liam Payne avea istoric lung de probleme cu alcoolul 

Pe parcursul carierei sale, Liam Payne a fost deschis cu privire la luptele sale cu alcoolul și singurătatea resimțită după succesul trupei. Într-un interviu din 2019, el a mărturisit că, după spectacolele susținute în fața a mii de fani, se simțea izolat și că minibar-ul din camerele de hotel era adesea singura lui companie. 

De asemenea, în 2023, Payne a avut două internări în spital din cauza unor complicații renale, dar și a consumului excesiv de alcool.

Recenta sa relație cu Kate Cassidy, care a început în 2023, părea a fi o sursă de sprijin, însă acum ies la iveală mai multe semne că Payne se confrunta cu o deteriorare a sănătății mintale. 

Fosta logodnică voia să îi intenteze proces 

Cu doar două zile înainte de moartea sa, fosta logodnică a lui Payne, Maya Henry, a inițiat proceduri legale împotriva lui, acuzându-l de comportamente obsesive și de un contact constant, chiar și după încheierea relației lor tumultoase din 2022. 

Liam Payne și Maya Henry, fosta logodnică
Sursa: Nypost

Henry a descris relația lor ca fiind marcată de toxicitate, iar reacția sa la vestea morții lui Payne a fost profundă, mărturisind apropiaților că era „în stare de șoc”. Se pare că artistul îi dădea mesaje  în care îi spunea că „voi muri” și „mă simt rău”. Maya însă punea totul pe seama dorinței lui Payne de a o manipula și a o ține încă legată emoțional de el.  Conform apropiaților, Maya ar fi spus că nu își imagina că moartea lui Payne „va veni atât de repede”. 

Iubita l-a lăsat singur în Argentina 

Liam Payne a ajuns în Argentina pe 30 septembrie și, după plecarea iubitei sale pe 12 octombrie, s-a cazat singur la hotel. Această plecare bruscă suscită acum speculații cu privire la starea de sănătate mintală a artistului. 

Să fi avut Payne vreun comportament violent din cauza abuzului de substanțe și alcool, care să o fi determinat pe Cassidy să scurteze șederea în Buenos Aires? Nu se știe, căci Kate Cassidy a spus în urmă cu câteva zile doar că „trebuia să plece” pentru ca se plictisise în același loc. Un motiv ciudat, care ridică multe semne de întrebare. 

Angajații hotelului, speriați de comportamentul lui Payne 

Cu doar 48 de ore înainte de moartea sa, Payne a postat pe rețelele sociale poze și filmări mai vechi cu iubita sa, totul părând normal și fără vreun indiciu a ceea ce avea să urmeze. 

În ziua de 16 octombrie însă, iadul s-a dezlănțuit.  Angajații hotelului au sunat la urgențe, raportând comportamentul haotic al lui Payne, care ar fi distrus bunuri în camera sa și ar fi părut să fie sub influența substanțelor.

Liam Payne, surprins de fani în hotel, cu câteva zile înainte de ziua tragică
Foto: DailyMail

„Avem un oaspete care este afectat de droguri și alcool. […] Ne temem că ar putea face ceva”, ar fi zis un angajat către serviciul de urgențe în acea zi.  

Apelul la serviciul de urgențe dă fiori 

Unul dintre apeluri a fost efectuat de un angajat al hotelului, care a spus: „Avem un oaspete care este afectat de droguri și distruge totul în camera sa. Avem nevoie să vină cineva”. A sunat din nou după ce linia a căzut, afirmând: „Nu știu dacă viața oaspetelui este în pericol. Camera are un balcon și ne temem că ar putea face ceva”. Dialogul a continuat:

Operator 999: „Bună ziua, care este urgența?”

Angajat hotel: „Bună, bună ziua. Am sunat acum câteva momente, dar linia a căzut. Sun de la Hotelul Casa Sur Palermo, adresa 6032, Costa Rica”. 

Operator 999: „Ce s-a întâmplat acolo, domnule?”

Angajat hotel: „Ei bine, avem un oaspete care este afectat de droguri și alcool. Și, când este conștient, distruge totul în cameră. Și avem nevoie să trimiteți pe cineva, vă rog.”

Operator 999: „Sub influența alcoolului și drogurilor, ați spus, domnule?”

Angajat hotel: „Da, corect.”

Operator 999: „Mi-ați spus Costa Rica. Scuzați-mă, dar ce număr, domnule?”

Angajat hotel: „Costa Rica, 6032.”

Liam Payne a căzut de la etaj 3 al camerei de hotel din Buenos Aires
Foto: DailyMail

Operator 999: „Asta este Capitala, Buenos Aires, între Arevalo și Kramer, nu-i așa?”

Angajat hotel: „Da.”

Operator 999: „Hotel, ați spus? Cum se numește hotelul?”

Angajat hotel: „Casa Sur Palermo. Și avem nevoie să trimiteți pe cineva urgent, pentru că, ei bine…”

Operator 999: „Orice altă informație pe care mi-o puteți oferi. Cine sunteți, managerul?”

Angajat hotel: „Sunt șeful recepției.”

Operator 999: „Dumneavoastră sunteți responsabil în acest moment, nu-i așa?”

Angajat hotel: „Da.”

Operator 999: „Bine, acest lucru a fost notificat. Vă mulțumim că ne-ați informat. Puteți închide acum.”

Angajat hotel: „Trimiteți și poliția sau nu?”

Operator 999: „Poliția pentru zona în care vă aflați? Dă-mi o secundă. Zona 14.”

Angajat hotel: „Nu, trimiteți doar serviciul medical de urgență.”

Fostul solist One Direction avea „leziuni incompatibile cu viața”

Aceste apeluri au avut loc înainte ca Payne să cadă de la balconul hotelului, suferind o leziune gravă la baza craniului, scrie presa argentiniană. 

Conform directorului Sistemului de Asistență Medicală de Urgență din Argentina, Payne avea „leziuni incompatibile cu viața” atunci când serviciile de urgență au ajuns la fața locului, iar artistul nu a mai putut fi resuscitat.

Payne își anticipase moartea

Moartea lui Payne a generat o mare agitație pe rețelele sociale, fanii învinovățind-o parțial pe Maya Henry pentru tragedie, ceea ce a condus la un val de mesaje de ură față de aceasta. 

Cu toate acestea, Henry a primit și multe mesaje de susținere, fanii ei îndemnând-o să se protejeze de atacurile online. Deși relația lor a fost tumultoasă, Henry a subliniat că a fost dificil să îl ajute a-l ajuta pe Payne, recunoscând că acesta nu a acceptat sprijinul necesar.

Mai mult, în interviuri recente, Henry a povestit că Payne își anticipase moartea în mai multe rânduri, jucându-se cu ideea morții, ceea ce ea a perceput ca fiind o tactică de manipulare menită să o țină legată emoțional de el. Aceasta ar putea să fi fost o reflexie a stării sale mentale precare și a luptelor interioare cu care se confrunta.

O astroloagă i-a prezis moartea cu exactitate

Tragedia se pare că a fost prezisă de o astroloagă din Mexic, Mhoni Vidente. Recent, femeia a făcut o serie de predicții în mediul online în care a vorbit despre un tânăr cunoscut la nivel internațional, care se va sinucide în urma unei mari depresii. 

 

@worldnews_w Fallece el exintegrante de #Onedirection Liam Payne 🖤🩶 🥺🚨 Siempre en nuestros corazones, Liam. Gracias por cada canción y cada recuerdo que dejaste con nosotros 🖤 #liampayne #onedirection #qepd #paratii #muerte #mhonividente13 #profecia #polemica #onedirectionvideos #noticias ♬ Tristeza y Pena – Música de Fondo Colección

„Extrem de urgent. Văd moartea, sinuciderea unuia dintre tinerii cunoscuți internațional”, a dezvăluit prezicătoarea într-unul dintre videoclipurile sale în mediul online. 

„Văd aceeași persoană, băiatul are între 24 și 30 de ani, cunoscut internațional, bărbat, își ia viața”, adaugă în timp ce colega sa rămâne total șocată. Deși nu s-a confirmat dacă a căzut sau s-a aruncat în gol, caracteristicile menționate de astroloagă indică spre fostul membru al trupei One Direction.

Ce spune autopsia preliminară 

La nici o zi după moartea celebrului artist, au fost anunțate și rezultatele preliminare ale autopsiei. Conform raportului, Payne a decedat din cauza unui „politraumatism” care i-a provocat o „hemoragie internă și externă”, scrie infobae.com. 

Un studiu toxicologic și anatomopatologic al sângelui și urinei pentru a găsi urme de droguri, printre altele, este de așteptat și este un protocol standard în aceste cazuri. De asemenea, ar putea fi solicitat istoricul medical al artistului pentru a analiza starea sa de sănătate mintală.

Poliția confirmă că Liam Payne a distrus camera

Principala ipoteză, deocamdată, este cea a unui posibil suicid, spun anchetatorii. 

Autopsia se adaugă altor lucrări de expertiză efectuate în acest caz. Marți seara, personalul Unității Criminalistice Mobile a Poliției din Buenos Aires a recoltat dovezi din camera hotelului Casa Sur.

În imagine, locul în care a fost găsit fără suflare Liam Payne. Autopsia preliminară sugerează o posibilă sinucidere

În cameră, polițiștii au găsit o sticlă de whisky, un brichetă și un telefon care ar putea fi al lui Payne, care va fi supus expertizei în căutarea de mesaje. Pe toate obiectele au fost găsite amprente. Dezordinea din cameră era evidentă, iar televizorul era distrus, mai spune sursa citată.

„Praf alb”, găsit în camera lui Payne 

De asemenea, a fost găsit un praf alb care va trebui să fie analizat într-un laborator chimic cu un reactiv pentru a determina dacă este cocaină. Pe de altă parte, au fost găsite blistere cu medicamente precum clonazepam (n.r. medicament tranchilizant din clasa benzodiazepinelor) și pastile energizante. Au mai fost confiscate și un laptop și pașaportul artistului, care au fost predate Parchetului nr. 16 din Buenos Aires. 

Imagini din camera de hotel a lui Liam Payne. Anchetatorii au găsit urme de consum de droguri
Foto: PageSix

Au existat și alte elemente care au atras atenția cercetătorilor, cum ar fi diversele lumânări topite și hârtia metalică găsite în mai multe locuri din cameră, precum biroul și cada cu hidromasaj, dar și bucăți de conserve cu pete de arsuri, posibil utilizate pentru consumul de stupefiante, în încercarea de a fuma cocaina, conform supozițiilor autorităților care se ocupă de anchetă. 

Ancheta autorităților continuă

Tragedia morții lui Liam Payne subliniază o realitate dureroasă a lumii celebrităților, unde succesul nu este întotdeauna sinonim cu fericirea. Luptele sale cu demonii interiori, cu alcoolul și sănătatea mintală, combinate cu relațiile toxice, pare că au contribuit la finalul tragic. 

Rămâne de văzut cum se va desfășura investigația în legătură cu circumstanțele exacte ale decesului său, dar povestea lui Payne este un memento tragic al vulnerabilității umane, chiar și în fața celebrității.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri