Olimpiada Internaţională de Fizică s-a desfășurat în Japonia, la Tokyo. Elevii din România au obținut, în total, șase medalii. „După Matematică, România scrie istorie şi la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10 – 17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de ţări – locul I între ţările din Europa şi locul III în lume, după China şi Coreea, aflate pe locul I, şi Statele Unite ale Americii, care ocupă poziţia a II-a”, anunță Ministerul Educației.
Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi de conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Profesori observatori au fost Victor Păunescu – Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” Bucureşti şi Sandu Mirel Golcea – Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Timişoara.
Cine sunt premianții României, componenți ai lotului național de Fizică
Alexandru Momoiu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur, poziţia a VII-a în clasamentul general;
Vlad Ştefan Oros, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, clasa a XII-a, medalie de aur;
Darius Andrei Dragomir, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur;
Ioan Alexandru Mirică, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de argint;
Rareş Felix Tudose, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a X-a, medalie de argint.
Amintim că lotul României a ocupat locul I între ţările din Europa şi locul IV în clasamentul națiunilor la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia, unde, de asemenea, elevii din ţara noastră au obţinut şase medalii.
De asemenea, luna trecută la Olimpiada Europeană de Fizică 2023, elevii români au avut cel mai bun rezultat pe țări. Coordonatoarea lotului spunea pentru Edupedu.ro că „primii trei elevi sunt români și avem premii pentru cea mai bună lucrare teoretică, cea mai bună lucrare experimentală și cel mai mare rezultat per total din concurs. Nicio altă țară nu are aceste performanțe”.
Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook