Doamna Iohannis a ales rozul pentru întâlnirea cu Împăratul. Ce spune Ion Cristoiu despre prezența ei în Japonia

Doamna Iohannis a ales rozul pentru întâlnirea cu Împăratul. Ce spune Ion Cristoiu despre prezența ei în Japonia
Zilele acestea prima doamnă a României, Carmen Iohannis, își însoțește soțul în vizita prezidențială din Japonia. Aceasta s-a întâlnit deja cu Împăratul Japoniei, Naruhito, și cu  Masako, împărăteasa lui. Ocazie numai bună pentru soția președintelui nostru să își etaleze noile ținute din garderobă.

Pentru întâlnirea cu Împăratul și soția sa, Carmen Iohannis a îmbrăcat o rochie roz, ca o floare de cireș. Japonia e celebră pentru explozia de culoare roz primăvara, când cireșii locali dau în floare. Există inclusiv trasee turistice cu peisaje superbe, cufundate în același roz pe care prima doamnă a României l-a îmbrăcat pentru această ocazie cu totul specială.

Inspirată, se pare, de Jennifer Lopez, mai precis de rochia pe care aceasta a etalat-o la premiera filmului si, Shotgun Wedding (o piesă superbă, Valentino Haute Couture din colecția de toamnă / iarnă 2020, cu o fundă imensă, pe post de cordon sub rochia de culoare bej), prima doamnă a României, Carmen Iohannis, și-a marcat și ea talia subțire cu un cordon tot galben.

„Nu aș fi vrut să fiu în pielea lui Iohannis săptămâna aceasta. Eu am o problemă acasă. De fiecare dată când soția merge undeva, mă zăpăcește cu ce rochie să ia pe ea. Vă dați seama că Răvășitoarea (Carmen Iohannis – n.r.) l-a omorât pe Iohannis zilele astea. L-a terorizat. Dar de ce a luat-o și pe ea? Parcă se semna un parteneriat strategic”, a comentat și și-a exprimat nedumerirea Ion Cristoiu în emisiunea lui Ionuț Cristache de pe Youtube – Hai, România!.

Carmen Iohannis a copiat rochia unei regine, pentru a o impresiona pe Jill Biden

Prima doamnă a României s-a întâlnit cu prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, la vizita acesteia în țara noastră, în mai 2022. Amândouă au purtat ținute interesante, însă Carmen Iohannis a preferat să poarte o rochie copiată.

Așa cum a prezentat la vremea respectivă, în exclusivitate, Rețete și Vedete, cele două doamne au purtat ținute interesante, atinse de trendul imprimeurilor florale. Trend pe care, totodată, Jill Biden îl etalează de mai mulți ani. Rochiile celor două păreau a fi custom-made, însă cea a lui Carmen Iohannis a ieșit cu totul din tipare. Un amănunt deosebit poate fi scos în relief, și anume faptul că ținuta lui Carmen Iohannis părea a fi „o copie” a ținutei etalate de Regina Matilda a Belgiei.

Rochia roșie cu imprimeu albastru electric a Reginei a fost purtată la expoziția de sculptură „Vormidable” pe 20 mai 2015 la Haga, Țările de Jos. A fost creată de casa de modă belgiana Natan și a primit aprecieri notabile în presa de modă din întreaga lume. „Matilda a Belgiei e culoarea monarhiei”, titra presa internațională în urma acestei apariții. Mai mult, nu doar rochia a fost profund asemănătoare, ci chiar și buchetul de flori pregătit de serviciul de protocol a fost în linie cu cel ținut de Alteță la evenimentul din 2015.

Ce transmite Klaus Iohannis din Japonia

„Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, și Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei”, a semnalat Iohannis într-un mesaj distribuit pe rețelele sociale.

El a publicat trei fotografii în care apare cu soția sa, Carmen, alături de Împărat și de împărăteasă. Așa cum știți, șeful statului efectuează o vizită oficială în Japonia și o vizită de stat în Singapore.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit și de premierul Japoniei, Fumio Kishida. Liderul de la Palatul Cotroceni susține că momentul este unul istoric, în privința relațiilor bilaterale dintre cele două țări. „Declararația comună de azi marchează un moment istoric în relația noastră bilaterală. Ridicăm astfel relațiile la cel mai înalt nivel. Împreună dăm azi un semnal puternic spre domenii strategice și inovatoare. Încurajăm Japonia să se implice în România”, a afirmat președintele Iohannis.

Sursa foto: Twitter, Instagram

Recomandarile noastre