Simona Ionescu / Redactor Șef

Lovitură grea pentru Meghan Markle. Sora vitregă, Samantha, o dă în judecată

Lovitură grea pentru Meghan Markle. Sora vitregă, Samantha, o dă în judecată
Samantha, sora vitregă a lui Meghan Markle începe o nouă luptă cu Ducesa și o dă în judecată pentru defăimare. Ar fi vrut să o cheme martor în proces și pe prințese Kate.

Samantha Markle lansează o nouă luptă cu sora sa vitregă, Meghan Markle și o dă în judecată pentru defăimare. Samantha susține că cele două nu s-au cunoscut în timp ce creșteau, iar acum i-a distrus imaginea „public și la scară globală”, potrivit celor mai recente documente judiciare.

„Mincinoasă, rasistă și în căutare de faimă”

În vârstă de 59 de ani, Samantha face apel împotriva unei hotărâri judecătorești prin care i s-a respins afirmația că Meghan a făcut-o să pară o „mincinoasă, rasistă și în căutare de faimă”.

„Ea a făcut în așa fel încât Samantha să nu poată lucra sau chiar să se bucure de cele mai banale activități, cum ar fi să meargă la magazinul alimentar, fără să fie hărțuită”, continuă documentul, obținut de The Sun.

Samantha spune că Meghan a defăimat-o în timpul interviului din 2021 cu Oprah Winfrey și în serialul TV Harry & Meghan din decembrie 2022.

Procesul a fost respins cu prejudiciu

Samantha o dă în judecată pe Meghan Markle, sora vitregă. Sursă foto: Daily mail

În martie, judecătoarea Charlene Edwards Honeywell din Florida a declarat că Samantha „nu a reușit să identifice nicio declarație care ar putea susține o cerere de defăimare”. Procesul a fost respins cu prejudiciu.

Dar echipa juridică a Samanthei a fost hotărâtă să răstoarne această decizie. Documentele, care au fost depuse la un tribunal din Florida, susțin că Samantha a fost descrisă ca o persoană „care vrea să îi facă rău lui Meghan și să capitalizeze pe seama prejudiciului cauzat”. Avocații ei susțin acum că judecătorul Honeywell nu a luat în considerare defăimarea implicită creată de omiterea faptelor.

Afirmațiile lui Meghan au supus-o la „umilință, rușine și ură la scară mondială”

Decizia din martie a scutit-o pe Meghan de un proces care urma să aibă loc la tribunalul din Tampa în noiembrie. Samantha a cerut cel puțin 75.000 de dolari pentru defăimare pentru că Meghan i-a sugerat lui Oprah că a crescut ca un copil unic.

Meghan a mai spus că Samantha și-a schimbat numele în Markle doar după ce ea a început să se întâlnească cu Harry. Potrivit Samanthei, Meghan a făcut afirmații similare în serialul Netflix, iar acuzațiile au supus-o la „umilință, rușine și ură la scară mondială”.

Samantha nu a reușit să „susțină în mod plauzibil că acestea sunt defăimătoare în primul rând”

Meghan și Samantha, în 2008, la absolvirea surorii mai mari

În hotărârea sa de 58 de pagini, judecătorul Honeywell a declarat că afirmațiile lui Meghan nu pot fi defăimătoare deoarece sunt „în esență adevărate pe baza probelor constatate în mod judiciar”.  Samantha nu a reușit să „susțină în mod plauzibil că acestea sunt defăimătoare în primul rând”, a declarat judecătorul.

Judecătorul a susținut că ceea ce a spus Meghan privind copilăria sa a fost „o simplă opinie” a acesteia, neavând o relație apropiată cu Samantha, sora ei vitregă dup[ tată. Referindu-se la declarația lui Meghan potrivit căreia Samantha și-a schimbat numele din Rasmussen, numele ei de mireasă, în Markle după ce Ducesa a început să se întâlnească cu Harry, judecătorul a spus că „esența a fost adevărată”.

Samantha vroia ca martor să fie și Kate Middleton

Samantha Markel plănuise, de asemenea, să îi ceară lui Kate Middleton o declarație de martor înainte ca prințesa de Wales să dezvăluie că are cancer. Dar ea a subliniat că „recuperarea lui Kate este prioritară”.

„Cred că este important ca toată lumea să știe că acest lucru a fost făcut de avocatul meu înainte ca cineva să fie conștient de problemele ei de sănătate”, i-a spus Samantha fostului prezentator al GB News, Dan Wootton.

La 18 martie, avocatul Samanthei, Peter Ticktin, i-a spus lui Wootton, în timpul unui episod al emisiunii sale online Outspoken, că a „simțit” că prințesa ar putea oferi o declarație de martor utilă în proces.

Samantha a depus apelul la doar două zile după aniversarea lui Meghan

Sora vitregă a ducesei a depus noul și posibilul apel final la doar două zile după ce Meghan și-a sărbătorit cea de-a 43-a aniversare. Avocații ei sunt pregătiți să solicite o audiere, dar încă nu a fost confirmată nicio dată.

Noua lovitură pentru ducesă vine după ce aceasta a avut o apariție la CBS News Sunday Morning, în care a vorbit despre gândurile sale sinucigașe și despre sentimentele la care a fost supusă ca membru al familiei regale.

Soția lui Harry a vorbit pentru prima dată despre astfel de sentimente în martie 2021, când i-a spus lui Oprah Winfrey că „pur și simplu nu mai vrea să trăiască” din cauza abuzurilor pe care le suferea în mediul online.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre