Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri necunoscute despre jandarmul erou de la Costinești. De ce s-a întors în România

Lucruri necunoscute despre jandarmul erou de la Costinești. De ce s-a întors în România
I-a liniștit pe scandalagii din Costinești, motiv pentru care a fost numit jandarmul erou. Soția îl susține în totalitate.

A fost surprins în timp ce se bătea cu scandalagii din Costinești. Bărbatul este unul dintre cei mai buni jandarmi din Constanța și a fost numit erou.

Potrivit Jandarmeriei Române, bărbatul este originar din Costinești și înainte de a se înrola în Legiunea Străină, acesta a fost rugbyst la un club din Mangalia. După aproape zece ani de Legiune, s-a întors în țară și a intrat în rândul Jandarmeriei Române.

A venit acasă când a hotărât să-și întemeieze o familie. Chiar dacă e fost sportiv de performanță, nu apelează la „pumni” decât foarte rar. Pentru că îi place liniștea și înțelegerea, de aceea omul legii are un sfat pentru toți tinerii. „În primul rând să respecţi omul din faţa ta, că poţi să-l accidentezi foarte tare sau poţi să te accidentezi foarte tare. Şi atunci înţelegi că poţi să faci rău şi poţi să te abţii din a face rău”, a mărturisit Ionuț Niță, jandarmul erou de la Costinești.

Tată și soț model

Dacă în viața profesională reușește să-i pună la punct pe răufăcători, acasă e cel mai bun tată și cel mai minunată soț, iar partenera de viață îl susține în tot ceea ce vrea să facă. Ionuț și Olimpia sunt părinții fericiți a trei îngerași, pe care speră să-i crească într-o lume mai bună.

Jandarmul de la Costinești și soția

De când i-a pus la punct pe scandalagii de la Costinești, jandarmul erou primește mesaje de încurajare și mulțumire și a ținut să transmită, la rândul său, un mesaj. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demostrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă, a declarat Ionuț Niță pentru Observator.

„Întotdeauna a fost foarte curajos”

„Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar. Şi că nu se putea altfel. Pentru că ştiu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să se soluţioneze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să zic întotdeauna. (…)

Trebuie să avem grijă la ce se uită copiii noştri, să avem grijă să îi educăm, pentru ca generaţiile următoare să nu mai aibă parte de conflicte de genul acesta şi a deveni o societate cu adevărat sănătoasă”, a declarat și soția jandarmului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre