Simona Ionescu / Redactor Șef

Lumea muzicii rock este în doliu. A murit solistul unei trupe legendare

Lumea muzicii rock este în doliu. A murit solistul unei trupe legendare
Lumea muzicii rock este în doliu, căci a murit solistul unei trupe legendare, la vârsta de 66 de ani. S-a luptat mulți ani cu problemele de sănătate și dependențe de tot felul.

Fanii muzicii rock sunt în stare de șoc, după ce s-a aflat că fostul solist al trupei legendare de heavy metal Iron Maiden s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani, pe 21 octombrie. Paul Andrews, cunoscut sub numele de scenă Paul Di’Anno, a murit la locuința sa din Salisbury, Wiltshire.

El a fost solistul trupei pentru albumele Iron Maiden din 1980 și Killers din 1981, înainte de a fi înlocuit de actualul vocalist, Bruce Dickinson. 

„În numele familiei sale, Conquest Music confirmă cu tristețe decesul lui Paul Andrews, cunoscut profesional sub numele de Paul Di’Anno. Paul a decedat la locuința sa din Salisbury, la vârsta de 66 de ani”, se arată în comunicatul transmis. 

A cântat în scaun cu rotile 

Născut în Chingford, East London, pe 17 mai 1958, Paul a devenit cunoscut ca solist al trupei engleze de Heavy Metal, Iron Maiden, între 1978 și 1981.

A cântat pe albumul lor de debut revoluționar „Iron Maiden” și pe influentul album de continuare, „Killers”. De la plecarea din Iron Maiden, Paul Di’Anno a avut o carieră lungă și plină de evenimente cu trupele „Battlezone” și „Killers”, precum și numeroase lansări solo și colaborări cu alți artiști. 

Paul Di’Anno, fost solist al trupei Iron Maiden, s-a stins din viață la 66 de ani

Deși a fost afectat de probleme grave de sănătate în ultimii ani, care l-au obligat să cânte într-un scaun cu rotile, Paul a continuat să-și distreze fanii din întreaga lume, susținând peste 100 de spectacole de la începutul anului 2023.

Dependența de cocaină l-a obligat să plece din Iron Maiden 

Primul său album retrospectiv din carieră, „The Book of the Beast”, a fost lansat în septembrie 2024 și a inclus cele mai importante momente din înregistrările sale de după plecarea din Iron Maiden.

Iron Maiden, pe vremea când Paul Di’Anno (centru) era solist

Paul a părăsit trupa în 1981 după ce a dezvoltat o dependență severă de cocaină. „Nu era doar că mai trăgeam puțină cocaină; o făceam non-stop, 24 de ore pe zi, în fiecare zi”, spunea regretatul cântăreț despre obiceiul care aproape că i-a distrus viața. 

Ce spun foștii colegi de trupă 

Fondată în 1975 în estul Londrei, Iron Maiden a vândut peste 110 milioane de albume de-a lungul anilor. Formația a devenit una dintre cele mai mari și mai influente trupe rock britanice din toate timpurile.

„Suntem cu toții profund întristați să aflăm despre trecerea în neființă a lui Paul Di’Anno astăzi.

Contribuția lui Paul la Iron Maiden a fost imensă și ne-a ajutat să ne așezăm pe calea pe care am urmat-o ca trupă timp de aproape cinci decenii.

Steve Harris (stânga), membru al trupei Iron Maiden din 1975 și Paul Di’Anno

Prezența sa inovatoare ca solist, atât pe scenă cât și pe primele noastre două albume, va fi amintită cu mult drag nu doar de noi, ci și de fanii din întreaga lume. Suntem foarte recunoscători că am avut ocazia să ne reîntâlnim acum câțiva ani și să petrecem din nou timp împreună.

În numele trupei, al lui Rod și Andy, și al întregii echipe Iron Maiden, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei lui Paul și prietenilor apropiați. Odihnește-te în pace, Paul”, au transmis membri actuali ai legendarei trupe Iron Maiden. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri