Simona Ionescu / Redactor Șef

Mădălina Ghenea a înnoptat în Palatul Buckingham, regele Charles al III-lea era și el acolo

Mădălina Ghenea a înnoptat în Palatul Buckingham, regele Charles al III-lea era și el acolo
Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici. Situat în Orașul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali. Deși mama sa, Regina Elisabeta a II-a l-a folosit inclusiv ca reședință, Charles al III-lea a decis să stea în alte palate.

Mădălina Ghenea însă a ajuns și a înnoptat în Palatul Buckingham, ea fiind invitata Regelui Charles al III-lea la super recepția dată de regele britanic înainte de Halloween. El a găzduit Powerlist Black Excellence Awards, eveniment care îi onorează pe cei mai influenți oameni din comunitate. Printre primii zece din acest an se numără celebrul podcaster Steven Bartlett, Dame Sharon White, fostul câștigător al Apprentice, Dean Forbes și baronul Simon Woolley – primul bărbat de culoare care a condus un colegiu din Oxbridge.

Mădălina Ghenea, noaptea la Palatul Buckingham, cu Regele Charles

Relaxat și vesel, Regele a fost o gazdă perfectă, a râs cu oaspeții a salutat, s-a plimbat printre ei și a făcut conversație animată, în timp ce ținea în mână un pahar cu băutură. Printre invitații la petrecere s-a aflat și frumoasa româncă Mădălina Ghenea. Model și actriță, aceasta este cu adevărat pe val în ultimul an, după ce a lansat, cu succes, un film (thriller) și o campanie publicitară la lenjerie intimă și costume de baie senzuale).

Despărțită recentă de ultimul iubit, tenismenul bulgar Grigori Dimitrov, Ghenea  le-a arătat fanilor săi cum se pregătește pentru recepția dată de Regele Charles al III-lea. Înainte de eveniment, ea s-a filmat în baia apartamentului din Palatul Buckingham, cu o mască pe față, glumind că se pregătește de Haloween, mai ales că îmbrăcase un halat de baie de culoare portocalie, asemenea dovlecilor atât de folosiți în această perioadă. Pentru întâlnirea cu Regele, Mădălina Ghenea avea pregătite un set de bijuterii foarte scumpe, cu diamante.

Legătura Casei Regale cu un anume loc din Kenya

Powerlist există din 2007 și vizează în principal școlile, universitățile și organizațiile corporative pentru a sărbători talentul tinerilor din moștenirea africană și din Caraibe. Premiile se decernează azi și includ sponsori de calibru precum J.P. Morgan, pwc, Meta și Google, arată Daily Mail.

Găzduită la Palatul Buckingham, recepția dinaintea premiilor, la care a fost invitată și Mădălina Ghenea, a evidențiat legătura de lungă durată a familiei regale britanice cu națiunea kenyană.

Merită amintit faptul că în Kenya a aflat mama actualului rege că va fi, ea însăși, regină.

Mădălina Ghenea a fost invitată la recepția dată de Regele Chales al III-lea de asearaă de la Buckingham Pallace (Sursa foto: Instagram)

Treetops – cea mai veche cabană de safari din Kenya – a fost o casă elaborată în copac pe marginea unei gropi de apă din Parcul Național Aberdare. Proprietatea a fost reconstruită după ce a fost incendiată de gherile câțiva ani mai târziu, dar când regina și prințul Filip au rămas, la începutul mariajului lor, cazarea lor a fost o colibă confortabilă cu trei dormitoare, cu o mică zonă pentru servitori, construită tot în ramurile superioare ale unui smochin uriaș.

Cu toate acestea, în 2021, cabana a fost închisă, după aproape 90 de ani de primire a membrilor familiei regale. De această cabană suspendată e legat momentul în care prințesa Elisabeta a aflat că devine Regina Elisabeta a II-a.

„O tânără s-a urcat în copac prințesă și a coborât regină”

Ea devenise moștenitoare prezumtivă după ce tatăl ei, regele George al VI-lea, a urcat pe tron în urma abdicării fratelui său mai mare, regele Edward al VIII-lea. Edward renunțase la tron pentru a se căsători cu marea sa dragoste, Wallis Simpson, o americancă divorțată. Căsătoria cu o femeie care se despărțise de soțul ei era considerată incompatibilă cu rolul său de șef al Bisericii Angliei.

Cabana din copca ( Kenya), unde a aflat Prințesa Elisabeta că devenise, practic, Regina

În după-amiaza dinainte de a afla vestea morții tatălui ei, Regelui George al VI-lea, Prințesa Elisabeta, care se afla în vacanță în Kenya, locuind în celebra cabană din copac, și-a petrecut ziua cu camera ei filmând animalele sălbatice și natura. Jim Corbett – escorta ei înarmată a povestit momentul în care prințesei i s-a adus la cunoștință decesul tatălui, și, implicit, faptul că ea urma să urce pe tron: „Pentru prima dată în istoria lumii, o fată tânără s-a urcat în copac ca o prințesă și a coborât ca o regină”.

Sursa foto, video, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre