Simona Ionescu / Redactor Șef

Mai bine că nu a participat regina! Gestul absolut impardonabil pe care l-a făcut președintele american Joe Biden, la summitul COP26

Mai bine că nu a participat regina! Gestul absolut impardonabil pe care l-a făcut președintele american Joe Biden, la summitul COP26
Joe Biden sau noul domn Trump? Partenera prințului Charles a fost timp îndelungat în stare de șoc, după cele întâmplate în proximitatea ei. Camilla „nu a încetat să vorbească despre” cum l-a auzit pe președintele americanilor „trăgând vânturi” în timpul discuției la summitul COP26 privind clima, organizat zilele trecute la din Glasgow, scrie presa britanică.

Gestul absolut impardonabil pe care l-a făcut președintele american Joe Biden, la summitul COP26, ar fi scos-s din minți pe regină. Cum aceasta nu a particopat la summit, a scăpat. Însă Biden a șocat-o grav pe Camilla Parker Bowles.

Se presupune că se angajează să reducă emisiile – dar când președintele Joe Biden a lansat singur puțin gaz natural la întâlnirea la vârf din cadrul summit-ului COP26, a fost suficient de tare încât să o facă pe ducesa de Cornwall să roșească. O sursă informată a declarat pentru The Mail on Sunday că ducesa Camilla a fost surprinsă când l-a auzit pe Biden dând drumul liniștit propriilor gaze, la întâlnirea globală privind schimbările climatice de la Glasgow săptămâna trecută.

Joe Biden trage vânturi în public, fără jenă

Amintim că în această vară, premierul britanic Boris Johnson l-a lăudat pe Biden ca fiind „o gură mare de aer proaspăt” în privința schimbărilor climatice, în comparație cu predecesorul său. În mod corespunzător, Biden a îndemnat liderii mondiali să reducă emisiile de metan cu 30% până la sfârșitul deceniului. Vacile și alte animale contribuie substanțial la creșterea nivelului global de gaz metan. Și el însuși.

Soția prințului Charles a fost profund afectată de ceea ce a făcut președintele american în imediata ei vecinătate. „A fost lung și tare și imposibil de ignorat, a spus sursa. Camilla nu a încetat să vorbească despre asta”.

Ulterior, președintele s-a întâlnit cu ducesa în timpul unei recepții, luni, la Galeria de Artă Kelvingrove, la care au participat Prințul Charles, Ducele și Ducesa de Cambridge și Boris Johnson.

Cu doar câteva ore mai devreme, bărbatul de 78 de ani – supranumit „Sleepy Joe” de către Donald Trump – păruse să moțăie în timpul discursurilor de deschidere ale summit-ului despre climă, stârnind mai multe semne de întrebare din partea rivalilor săi politici cu privire la aptitudinea sa pentru această funcție.

Biden acuzat în repetate rânduri pentru gesturi similare

Nu este prima dată când Biden se confruntă cu acuzații conform cărora a flatulat în public. În mai 2020, republicanii, inclusiv Donald Trump Jr, au postat un clip video cu Joe Biden care conținea un zgomot suspect în timp ce transmiteau în direct un schimb de replici cu guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf.

Cu toate acestea, s-a descoperit că un videoclip separat care a circulat luna trecută – și care a fost pentru scurt timp în tendințe pe Twitter sub eticheta  #Fartgate – a fost modificat pentru a include zgomote false.

Pârțurile lui Biden îi folosesc bine lui Trump

Trump se gândește să candideze la cursa prezidențială din 2024. După un an la Casa Albă, cotele de popularitate ale lui Biden sunt la cote scăzute, sondajele punându-l pe predecesorul său cu două puncte procentuale înainte. La recepție, care inițial trebuia să fi fost găzduită de regină, Biden a fost văzut râzând și glumând cu Prințul William.

La COP26, Joe Biden și-a cerut scuze pentru acțiunile lui Trump de a scoate Statele Unite din Acordul de la Paris asupra climei și a promis că America va aloca mai multe resurse luptei împotriva schimbărilor climatice. Președintele a fost atenționat de opt ori de către organizatori că a depășit cele trei minute alocate discursului său.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre