Simona Ionescu / Redactor Șef

Maia Morgenstern și-a văzut bărbatul îmbrăcat în preot. Claudiu Istodor: „Am îmbrățișat provocarea”

Maia Morgenstern și-a văzut bărbatul îmbrăcat în preot. Claudiu Istodor: „Am îmbrățișat provocarea”
De zeci de ani, destinul celebrei actrițe Maia Morgenstern e legat de cel al lui Claudiu Istodor. El e bărbatul care a făcut-o mamă de băiat, dar și omul fără de care vedeta a înțeles, la un moment dat,  că nu poate trăi. Anul trecut au celebrat patru decenii de la căsătoria lor. Ei s-au împăcat la 21 de ani de la divorț.

Claudiu Istodor, tatăl unicului fiu al Maiei Morgenstern, a îmbrăcat haina preoțească. El spune că a  îmbrățișat provocarea și, alături de Maria Țăpușă completează distribuția noului serial original semnat de Ruxandra Ion și produs de Dream Film Production.

„Iubire cu parfum de lavandă” va putea fi urmărit, în curând, la Antena 1. Serialul aduce în prim plan o poveste originală de iubire, între doi oameni ce provin din medii complet diferite. Cei doi actori vor da viață personajelor Ion și Ioana Șandru, tată şi fiică.

Cunoscutul actor Claudiu Istodor va juca rolul lui Ion Şandru, preot într-un sat idilic de lângă Bucureşti unde are loc acţiunea din „Iubire cu parfum de lavandă”. Acesta știe secretul tatălui Andei (Michaela Prosan) care, înainte de a muri, i-a mărturisit tot, însă nu poate dezvălui nimic, pentru că secretul a fost mărturisit sub taina spovedaniei. 

Claudiu Istodor a îmbrăcat haina preoțească

„Este pentru prima oară când joc rolul unui preot, însă am îmbrățișat provocarea cu mare drag. Revederea cu echipa de filmare a fost emoţionantă, m-am bucurat să reîntâlnesc oameni dragi şi de încredere. Pentru mine, cea mai mare provocare este să surprind valoarea socială și spirituală a preotului de la țară, rămas văduv, care își crește singur fiica, ajunsă, acum, la vârsta adolescenței și să încerc să-i ofer personajului meu importanța și respectul cuvenite”, a mărturisit Claudiu Istodor, actor cunoscut publicului telespectator din serialul de mare succes „Sacrificiul”.

Actorul Claudiu Istodor a îmbrăcat haina preoțească pentru prima dată în viață (Antena 1)

Timișorean la orgine, Claudiu Istodor este un actor de film, radio, scenă, televiziune și voce. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică și a terminat studiile în promoția 1984, la clasa profesoarei Sanda Manu, fiind coleg de promoție cu Oana Pellea.

După povestea de dragoste cu Maia Morgenstern s-ar putea face film

Maia Morgenstern și Claudiu Istodor s-au căsătorit în anul 1983. Un an mai târziu a venit pe lume fiul lor, Tudor Aavram Istodor, azi un actor cunoscut din noua generație.

Vreme de 16 ani au fost o familie. Cu bucurii, cu momente mai complicate care, în anul 1999, au pus capăt mariajului. Dar divorțul Maiei Morgenstern de Claudiu Istodor, pronunțat în 1999, a fost dat uitării 21 de ani mai târziu. În anul 2020, cei doi s-au împăcat în timpul filmărilor pentru serialul „Sacrificiul”, tot de la Antena 1. Între timp, Maia a devenit mama a două fiice și fusese căsătorită cu medicul Dumitru Băltățeanu în perioada 2001 – 2015.

Ce spune „fiica preotului” despre filmări

Alături de Claudiu Istodor, în curând pe micile ecrane va reveni şi Maria Ţăpuşă, cunoscută publicului pentru rolul interpretat în comedia romantică „Lasă-mă, îmi place! Camera 609”, dar și pentru cariera din modelling. Maria va interpreta rolul Ioanei, o adolescentă extrem de muncitoare și de dedicată, fiica preotului satului și o foarte bună prietenă a Andei.

Claudiu Istodor și Maria Țăpușă sunt Ion și Ioana Șandru, tată şi fiică în noul serial de la Antena 1

„Filmările au început într-o atmosferă cu multă energie bună, dar și cu nerăbdare, iar locația aleasă adaugă un farmec aparte poveștii noastre. Secvențele sunt gândite în cel  mai mic detaliu, aducând cu ele parfumul unic al lavandei și emoția unei povești autentice de dragoste. Personajul meu, Ioana, o adolescentă extrem de silitoare și dedicată, care alege să-și petreacă timpul liber în cabinetul medical al Andei și care visează să devină medic, într-o bună zi, se împarte între două lumi aparent contradictorii.

Pe de-o parte, respectă postura de fiică a preotului din sat și trăiește după reguli și principii stricte, însă, pe de altă parte, ascunde o iubire profundă pentru un băiat rebel, un secret ce trebuie protejat de ochii lumii. Această dualitate construiește o Ioana plină de contradicții și de mister, iar acest lucru îmi oferă șansa de a o dezvălui treptat, fără a-i compromite esența”, a dezvăluit Maria Țăpușă.

Filmările pentru Iubire cu parfum de lavandă sunt în plină desfăşurare, lângă Bucureşti, iar din distribuția serialului fac parte nume consacrate din teatru, film și televiziune, ce vor continua să fie dezvăluite în perioada următoare.

Sursa foto: Facebook, Antena 1

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre