Simona Ionescu / Redactor Șef

Maramureș. O tânără din Ucraina acuză un stareț de hărțuire sexuală. Călugărul are o explicație revoltătoare

Maramureș. O tânără din Ucraina acuză un stareț de hărțuire sexuală. Călugărul are o explicație revoltătoare
O ucraineancă în vârstă de 22 de ani îl acuză pe starețul Mănăstirii Izvorul Tămăduirii din Petrova, județul Maramureș, de hărțuire sexuală. Tânăra, care s-a adăpostit în locașul de cult împreună cu mai multe persoane fugite din calea războiului, a povestit ce s-a întâmplat abia după câteva zile de la presupusul incident.

Avansurile s-ar fi derulat pe parcursul a mai multor zile. Ucraineanca le-a spus oamenilor legii că bărbatul care poartă straie bisericești nu s-ar fi oprit aici, ci ar fi trecut de la cuvinte la atingeri nepotrivite. Tânăra a mers, duminică, la o secție de poliție din Sighetu Marmației și a depus plângere împotriva călugărului.

Ce spun poliţiştii

„Ieri, 17 aprilie, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani.
Polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt și a împrejurărilor producerii evenimentului.”, se arată în comunivcatul IPJ Maramureș.

Starețul neagă acuzațiile. Spune că a atins-o doar „părintește

Stareţul Mănăstirii Izvorul Tămăduirii, părintele Agaton Oprişan, neagă orice acuzaţie. Mai mult, acesta susține că, în data de 15 martie, atunci când se presupune că a avut loc agresiunea, nici nu a fost în locașul de cult.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte, ce pot să spun: eu sunt cu sufletul liniştit. Nu ştiu de ce ar fi spus aşa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: niciun lucru bun, nicio faptă bună, nu rămâne nerăsăplătită cu rău”, a spus starețul pentru Adevărul.
Întrebat dacă a atins-o vreodată pe tânăra ucraineancă, părintele Agaton Oprișan a răspuns că „doar părinteşte”.
„Şi ele mă cuprind pe mine, şi eu pe ele, părinteşte. Pe toate le respect, părinteşte. Eu îs liniştit că nu i-am propus la niciuna aşa ceva, eu sunt împăcat sufleteşte. Dumnezeu vede de sus. Nici nu am timp, pur şi simplu.”, a mai spus starețul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre