Simona Ionescu / Redactor Șef

Marcel Boloş s-a întors de la Bruxelles cu o veste salvatoare pentru foarte mulți români

Marcel Boloş s-a întors de la Bruxelles cu o veste salvatoare pentru foarte mulți români
În ultima perioadă românii au avut parte de o serie de anunțuri îmbucurătoare. Statul dă o serie de beneficii financiare în multe domenii.

După vouchere pentru alimente, pentru facturi la energie, pentru vacanţe şi altele, va mai apărea o nouă serie de vouchere, conform anunțului oficialilor. Recent întors de la Bruxelles, unde a fost împreună cu ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a făcut un anunț surprinzător. O veste bună pentru mii și mii de români.

Marcel Boloş anunţă acum un proiect-pilot pentru irigaţii în RePowerEU şi vouchere pentru panouri solare și pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale. Delegaţia Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), condusă de ministrul de resort Marcel Boloş şi de ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a aflat în perioada 15 – 18 mai, la Bruxelles, pentru avansarea discuţiilor privind modificarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Concret, oficialii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene au convenit cu oficiali de la Bruxelles ca în RepowerEU să existe un proiect-pilot în irigaţii, care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamentele de pompare.

Anunțul ministrului Boloș

„Delegaţie la Bruxelles: Proiect pilot pentru irigaţii în RePower EU. În acest moment, expertiza World Bank Europe and Central Asia se dovedește vitală pentru implementarea reformelor pe care România și le-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare.

Tocmai de aceea, avem nevoie de o relație mai strânsă, aplicată. Am avut o discuție foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări și pentru investițiile și reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU. Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 milioane de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile.

Transmit pe această cale și o informaţie în premieră: în urma discuțiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în Repower EU un proiect pilot în irigaţii care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamente de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale”, a scris ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, pe pagina de Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre