Simona Ionescu / Redactor Șef

Marcel Iureș taie tortul pentru 73 de ani. Actorul povestește ce a însemnat nașterea fiului său

Marcel Iureș taie tortul pentru 73 de ani. Actorul povestește ce a însemnat nașterea fiului său
I-au plăcut toate rolurile pe care le-a jucat, pentru că au lăsat „o dâră, ori o rană, ori o amintire plăcută, ori o cicatrice”. Cum a fost colaborarea cu Tom Cruise și Emma Thomson și ce a însemnat nașterea fiului său.

A jucat alături de Tom Cruise în „Misiunea imposibilă”, unde a fost agent secret, dar a fost și colonelul nazist în „Hart’s War”, unde l-a avut partener pe celebrul Bruce Willis. Pe 2 august, Marcel Iureș mai prinde un trandafir în buchetul vieții. A împlinit 73 de ani. Poate cea mai frumoasă amintire a lui este legată de fiul său. Ce a reprezentat pentru el nașterea lui Alex.

„Cu Clooney… am mâncat pe o margine de trotuar din plastic”

Iubit de toată lumea, Marcel Iureș se numără printre românii care au fost binecuvântați să ajungă la Hollywood, unde a stat alături de nume celebre. Actorul a mărturisit că după discuții interesante cu marii actori ai lumii, a ajuns la o concluzie.

„În toate discuţiile pe care le-am avut, şi cu Tom Cruise, şi cu Richman, şi cu Emma Thomson, şi cu toată lumea, ideea de a juca de drag e mai preţioasă decât a juca în box office. De a te da mare şi de a strânge milioane. Da, bineînţeles, şi cu Clooney. Am mâncat pe o margine de trotuar din plastic”, a declarat Marcel Iureş. Iar aceștia l-au ajutat, nu doar moral, ci și financiar.

„Dar sufleurul unde stă? Ești nebun”

Marcel Iureș și-a amintit și de momentul în care i-a invitat pe meleaguri străine pe „meșterul meu Marin Moraru, care a venit cu domnul Gigi Dinică. Marinuș, un actor de mare valoare, s-a uitat, a mers prin toate cotloanele şi a zis.

Marcel Iureș, actorul care dăruiește emoție

Dar sufleurul unde stă? Zic, nu există sufleur aici. S-a uitat la Dinică si a zis: E nebun! Cine e nebun? Tu eşti nebun. Cum o să joci aici, la distanţa asta? O să mori de inimă”. Nici Marin Moraru, nici Dinică n-au vrut să joace, iar „Gigi a fost ca întotdeauna circumspect, a zis: Dom’le, dacă îţi place dumitale, să fii sănătos. E o încercare, e o nebunie”.

De peste 40 de ani alături de Irina

Marcel Iureș a preferat să-și țină cât mai mult viața personală departe de ochii curioșilor. Așa trăiește de peste 40 de ani o poveste de dragoste cu aleasa inimii sale, Irina. Strălucit profesor de pian, soția lui Marcel Iureș i-a dăruit și un fiu, Alex. Băiatul este acum regizor de film care se laudă cu câteva premii pentru scurtmetraje și documentare.

„A început de unul singur, cum e şi firesc. Cu spaimă, cu tremurături, cu poticneli, dar acum e OK. (…) Naşterea fiului meu a fost un moment excepţional, pentru că am văzut continuarea vieţii mele. E un lucru care te cutremură. E un sentiment care nu are nume‘”, a spus Marcel Iureș într-un interviu mai vechi.  

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre