Simona Ionescu / Redactor Șef

Margareta, custodele Coroanei, a fost sărbătorită la Palatul Elisabeta. Cum a fost vizitată de o fantomă simpatică. Foto

Margareta, custodele Coroanei, a fost sărbătorită la Palatul Elisabeta. Cum a fost vizitată de o fantomă simpatică. Foto
26 martie a fost o zi specială pentru MS Margareta, custodele Coroanei. Și-a serbat ziua de naștere la Palatul Elisabeta, alături de surori. Cum o alintau în copilărie regele Mihai și regina Ana.

Fiica regretatului Mihai I, regele României, Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei, a fost sărbătorită pe 26 martie la Palatul Elisabeta. S-a bucurat și de prezența surorilor. În copilărie se juca cu prințul Charles.

MS Margareta și principele Radu

Principesa Sofia și principesa Maria au fost alături de sora lor la aniversare. Pe contul de socializare al Casei Regale, au fost postate câteva fotografii cu Margareta, principele Radu și principesele Sofia și Maria. N-a lipsit nici simpatica cățelușă Alma, fericită lângă o familie care o adoră. Cele trei surori au adoptat ținute casual, optând pentru pantaloni și cămașă.

MS Margareta și surorile sale

Ce ținută a ales Majestatea Sa Margareta

Majestatea Sa, Margareta, a ales să poartă o cămașă albă cu dungi albastre, o pereche de pantaloni albi și pantofi în aceeași nuanță. Și principele Radu s-a asortat cu soția sa. A îmbrăcat pantaloni albi, cămașă și cravată bleu și un sacou bleumarin. Cu câteva zile în urmă, Casa Regală a României a postat și câteva fotografii superbe din curtea Palatului Elisabeta, în prag de primăvară.

Regele Mihai, regina Ana și micuța Margareta

Cine este Margareta, custodele României

Margareta, custodele Coroanei s-a născut la 26 martie 1949 în Lausanne, Elveția, în exil, după abdicarea forțată a regelui Mihai. A fost botezată creștin ortodox, dar în copilărie nu a învățat limba română. În copilărie, părinții o alintau Bunny (Iepuraș). A primit educația regală de la două bunici din două părți diferite ale Europei. E vorba de regina mamă Elena care locuia în Italia și de la principesa Margareta a Danemarcei, bunica maternă.

Vizita fantomei prietenoase

Primele amintiri ale MS Margareta sunt de la trei ani, perioadă în care a locuit în Marea Britanie într-o vilă a unei bune prietene a regelui Mihai. A fost momentul în care în fiecare noapte o vizita o fantomă prietenoasă: o femeie ce purta haine albe și o invita să se joace împreună. După ce pleca, fantoma lăsa în urma ei un parfum suav de flori.

 

Margareta, vizitată de o fantomă prietenoasă

Nu era o închipuire a micuței Margareta, pentru că însăși regina Ana a găsit confirmările la biblioteca locală. În mai multe cărți stătea scris că fantomele apăreau în acel conac și lăsau în urmă miros de flori de mărgăritar.

Prințul Charles, unul dintre cei mai buni prieteni de joacă

 

 

Margareta custodele coroanei
La joacă, alături de prințul Charles    

Chiar dacă a fost alungat din țara sa, regele Mihai și regina Ana și-au păstrat credința în Dumnezeu. Prima rugăciune învățată de Margareta a fost Tatăl nostru. A învățat-o chiar regele care, la rândul lui, o rostea seară de seară. Unul dintre cei mai buni prieteni de joacă ai Margaretei a fost prințul Charles, alături de care se juca. Bijuteriile preferate le-a primit la 13 ani de la bunica, regina mamă Elena, executate după un desen de-al acesteia. Conțin câteva pietre prețioase safir, smarald și diamant.

Sursă foto: captură video, facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre