Simona Ionescu / Redactor Șef

Scandal „cât casa” la Casa Regală. Principesa Margareta s-a ales cu acțiune penală

Scandal „cât casa” la Casa Regală. Principesa Margareta s-a ales cu acțiune penală
Reprezentanții Casei Regale a României ascut cuțitele. Metaforic vorbind. Un scandal fără precedent a fost declanșat, în urmă cu o lună, iar acum totul a ieșit la iveală.

În ciuda faptului că este dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență în dosarul „Ferma Băneasa”, Prințul Paul și-a convocat avocații, iar Principesa Margareta s-a ales cu acțiune penală. Aceștia au deschis o acțiune penală împotriva Principesei Margareta, Custodele Coroanei Regale.

Mai exact, Prințul Paul a deschis la Curtea de Apel București o acțiune penală pe data de 19 ianuarie.  Așa cum bine știți, la data respectivă el părăsise deja România. Prințul Paul solicită acum judecătorilor să constate că soluția procurorilor dată în urma unei plângeri penale pe care tot el le-a făcut-o principesei și altor trei persoane, ar fi greșită.

Principesa Margareta s-a ales cu acțiune penală

În acțiunea penală sunt citați Principesa Margareta, Adrian Vasiliu, avocat al Casei Regale și omul care l-a reprezentat pe Regele Mihai începând cu anul 1998 mai ales în procesele privind retrocedările de proprietăți confiscate de regimul comunist, Ion Tucă, director al Administrației Regale și al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș și George Capanu, fost șef al Direcției Silvice Ilfov.

Plângerea Prințului Paul are legătură cu proprietățile pe care acesta încearcă să le recupereze. Acesta se bazează pe  o decizie din 2012 a unui tribunal din Portugalia, prin care i s-a recunoscut filiația la familia regală a României, scrie Wowbiz.

Detalii în acest sens a dat prințesa Lia, soția celui urmărit internațional. „Desigur, este vorba despre lăcomia extremă din partea persoanelor care au furat moștenirea soțului meu. Și, desigur, au încercat să-l oprească în a câștiga moștenirea din partea bunicului său, Regele Carol al II-lea. Este despre încercarea de a-l distruge pe soțul meu. Și a-l opri să doneze proprietățile țării sale, România”, a declarat Prințesa Lia la România TV, în singurul interviu pe care l-a acordat după condamnarea soțului ei.

Potrivit sursei citate, Prințul Paul se află în acest moment în afara României. Acesta încearcă să pună în mișcare o acțiune la CEDO, care să-i anuleze condamnarea în dosarul „Ferma Băneasa”. În momentul pronunțării condamnării, se afla în Portugalia. Acolo se judecă un alt proces legat de moștenirea de la bunicul său, Carol al II-lea.

Sursa foto: Instagram

Sidney Poitier, un actor fabulos. S-a născut prematur, pe mare

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre