Simona Ionescu / Redactor Șef

Margareta, sora reginei Elisabeta, a trăit o viață desfrânată, dar foarte tristă. Ziua în care a murit a fost ca un final de basm

Margareta, sora reginei Elisabeta, a trăit o viață desfrânată, dar foarte tristă. Ziua în care a murit a fost ca un final de basm
Să te naști într-o familie regală aduce cu sine multe avantaje, dar și reguli și îndatoriri care trebuie respectate cu sfințenie.

Total diferită de sora ei, regina Elisabeta, prințesa Margareta a avut o viață demnă de un scenariu de film.

Margareta, sora reginei Elisabeta, a fost singurul membru al familiei regale al cărui trup a fost incinerat. Iată trista poveste a vieții prințesei

Viața prințesei Margareta a Marii Britanii, sora mai mică reginei Elisabeta a II-a, nu a fost cea pe care și-a dorit-o. Răsfăţata regelui George al VI-lea, tatăl lor, care o alinta Rose Bud, Margareta a avut o relație extraordinară cu Elisabeta, dar totul a luat o altă turnură după ce aceasta a devenit succesoare la tron.

Potrivit guvernantei sale, Marion Crawford, Margareta a fost total diferită de Elisabeta. Dacă regina era extrem de atentă la ce scoate pe gură, Margareta nu s-a ferit niciodată să spună ce gândește, fiind extrem de spontană. Având un simț artistic foarte dezvoltat și fiind extrem de frumoasă, cucerea pe oricine încă de la prima vedere. Nimeni nu s-a fi gândit că viața Margaretei a fost presărată cu multe piedici…

Moartea tatălui i-a frânt inima

Prima palmă pe care Margareta a primit-o de la viață a fost moartea tatălui, regele George, mai ales că acesta îi făcea toate poftele. Margaretei nu i-a păsat niciodată de lumea din jur, iar la 21 de ani s-a îndrăgostit de aghiotantul tatălui său, pilotul de vânătoare Peter Townsend.

De la bun început, relația lor nu a fost văzută cu ochi buni, pentru că acesta era divorțat, avea doi copii și mai mare decât prințesa cu 16 ani. Cei doi nu se puteau căsători din două motive. În primul rând pentru că avea nevoie de permisiunea Parlamentului și a surorii sale pentru a se căsători, întrucât nu împlinise vârsta de 25 de ani.

Pe de altă parte, niciodată Suverana nu ar fi permis să ia de soț un bărbat divorțat. În această situație, Margareta a fost obligată să-și calce pe suflet și să renunțe la marea sa iubire. “Am luat hotărârea să nu mă căsătoresc cu Peter Townsend. Ştiu că aş fi putut să contractez doar o căsătorie civilă, cu condiţia să renunţ la drepturile mele de succesiune. Biserica ne-a învăţat însă că o căsătorie creştinească nu se poate desface (…)”, a anunțat prințesa  în octombrie 1955, prin intermediul BBC.

A început să bea și să fumeze

Despărțirea de acest bărbat i-a dat prințesei viața peste cap. A început să bea, să fumeze și să-și piardă nopțile prin cabarete. În 1960 însă, a anunțat că se va căsători cu fiul unui avocat, Antony Armstrong Jones, un fotograf de duzină cu o reputaţie proastă.

18 ani a durat căsnicia nefericită a prințesei, în toată această perioadă ea ajungând să fie depedentă de somnifere și să treacă prin patul multor bărbați. Sursele spun că Margareta făcuse gastrită și de mai multe ori medicii au scăpat-o de pneumonie. De altfel, medicii au decis să îi extirpe prințesei un plămân, exact cum s-a întâmplat și cu tatăl său. Deși își detesta soțul, făcuse cu el doi copii.

Cine au fost amanții prințesei

Presa britanică susține că prințesa a avut mulți amanți faimoși. John Binden, un actor care se spune că avea legături cu lumea interlopă ar fi trăit o iubire pătimașă cu prințesa, acesta fiind văzut mereu la casa sa din insula Mustique, din Marea Caraibilor. Tot acolo are casă și solistul de la Rolling Stones, Mick Jagger, cu care se spune că ar fi avut o relație și Margareta.

Acesta ar fi fost motivul pentru care regina n-a vrut ani buni să îi dea medalia de cavaler. De asemenea, Margareta ar fi trăit și o relație cu Peter O’Toole, devenit faimos pentru rolul din filmul “Lawrence al Arabiei”. Cei doi s-ar fi despărțit în 1973, după ce actorul a aflat că prințesa, ar fi avut relații sexuale cu Roddy Llewellyn, un grădinar în vârsta de 25 de ani. În anul 1978, Margareta a divorțat de Antony și nu s-a mai căsătorit niciodată.

Reîntâlnirea cu marea iubire

Prințesa s-a reîntâlnit cu Peter Townsend când acesta avea 81 de ani şi era pe patul de moarte. Sursele spun că cei doi și-au promis atunci că vor trăi fericiți într-o lume mai bună. Margareta a trecut la cele veșnice la vârsta de 71 de ani, în anul 2002, pe 6 februarie. În aceeași zi în care a murit și tatăl său, regele George al VI-lea, cu 50 de ani în urmă. Ea a  fost singurul membru al familiei regale al cărui trup a fost incinerat. Potrivit dorinței prințesei, la ceremonie au participat doar familia și prietenii. După șapte săptămâni, s-a stins din viață și Regina-mamă…

Sursă foto: bzi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre