Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Mari actori rămași fără job. Au contestat eficiența vaccinurilor anti-Covid

Exclusiv. Mari actori rămași fără job. Au contestat eficiența vaccinurilor anti-Covid
Unui mare actor i-a fost reziliat contractul pentru că a refuzat să se vaccineze. Un altul a generat suspendarea unui spectacol deoarece era dedicat exclusiv peroanelor vaccinate. Astfel de evenimente încep să bulverseze lumea filmului și a scenei de teatru, în lumea largă.

Actorul american Steve Burton, care apare în serialul General Hospital din 1991, în rolul Jason Morgan, și-a confirmat plecarea din distribuție, marți, după săptămâni de speculații. El a fost văzut ultima dată în episodul de luni, probabil filmat înainte ca restricțiile cu privire la persoanele nevaccinate să intre în vigoare, la începutul acestei luni.

„Știu că au existat o mulțime de zvonuri și speculații despre mine și despre General Hospital și am vrut să auziți asta personal de la mine. Din păcate, „General Hospital” m-a lăsat să plec din cauza faptului că nu sunt vaccinat”, a explicat Burton într-un videoclip postat pe Instagram, marți.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steve Burton (@1steveburton)

Acesta a dezvăluit că deși a solicitat scutire de la vaccinarea anti-Covid din motive medicale și religioase, „ambele au fost refuzate, ceea ce doare, dar pentru mine este vorba și despre libertatea personală”, a continuat el.

„Nu cred că cineva ar trebui să-și piardă mijloacele de existență din cauza asta. Dar acestea fiind spuse, mă cunoașteți, voi fi mereu recunoscător pentru timpul petrecut în General Hospital. Îmi place acolo, am crescut acolo, am crescut cu unii dintre voi. Întotdeauna voi fi recunoscător”, a mai continuat actorul, conform Toofab.com.

Cel mai longeviv serial american în producție și-a pierdut și protagonistul

General Hospital este o telenovelă americană transmisă ziua, prima dată în 1963. Este listată în Guinness World Records ca cea mai longevivă serie TV americană, aflată încă în producție și a doua cea mai longevivă emisiune de televiziune din istoria americană după seria TV și radio Guiding Light.

Starul seriei, Ingo Rademacher, a fost, de asemenea, înlăturat pentru că a refuzat să respecte decizia producătorului care impune vaccinuri pentru oricine din Zona 1 – un grup format din vedetele show-ului și oricine prezent pe platou când nu se poartă mască.

Un actror grec, antivaccinist, a suspendat un spectacol „pe perioadă nedeterminată”

În Grecia s-a iscat un adevărat scandal național, după ce un actor a refuzat să joace într-o piesă de Eugene Ionesco doar pentru publicul vaccinat anti-Covid, în Atena.

Numărul de îmbolnăviri de Covid a stabilit noi recorduri în Grecia luna aceasta, determinând guvernul să impună noi restricții privind accesul la viața publică pentru cei care nu s-au vaccinat. Astfel, persoanelor nevaccinate le-a fost interzis din această săptămâna accesul în spațiile închise din locurile publice, inclusiv sălile de teatru și cinematografe.

Unul dintre cei mai populari actori greci, Aris Servetalis, care juca în „Rinocerii” de Eugene Ionesco, a anunțat într-o postare pe Instagram, marți noaptea, că renunță la rol. Ca urmare a acestui fapt, Teatrul Kivotos din Atena a anunțat că amână pe termen nedefinit reprezentațiile piesei.

„Nu pot sprijini segregarea oamenilor care a fost impusă de noile măsuri. Suntem o societate de indivizi, nu o turmă împărțită în vaccinați și nevaccinați”, a scris Servetalis pe Instagram. El este cunoscut pentru scepticismul față de eficacitatea vaccinurilor anti-Covid.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre