Simona Ionescu / Redactor Șef

Mark Zuckerberg a prezentat ultima invenție: „mașina timpului”. În scurt timp toți o vom avea în case

Mark Zuckerberg a prezentat ultima invenție: „mașina timpului”. În scurt timp toți o vom avea în case
Mark Zuckerberg a arătat omenirii „mașina timpului”, sub forma primei perechi de ochelari Meta de realitate augmentată.

Meta a prezentat primul său prototip funcțional de ochelari AR, numit Orion, în timpul conferinței sale anuale Connect. Mark Zuckerberg îi consideră o veritabilă „mașină a timpului”.

„Cred că modul corect de a privi Orion este ca o mașină a timpului”

Chiar dacă la prima vedere ochelarii lui Zuckerberg nu se deosebesc de unii normali, acesta a explicat că pot folosi holograme pentru a suprapune conținutul digital peste lumea reală.

„Pentru moment, cred că modul corect de a privi Orion este ca o mașină a timpului. Acești ochelari există, sunt grozavi și sunt o licărire a unui viitor care cred că va fi destul de interesant”, a declarat directorul executiv al Meta.

Meta lucrează acum să facă ochelarii mai mici, mai eleganți și mai ieftini

Mark Zuckerberg a prezentat „mașina timpului”

Ochelarii Orion sunt realizați din aliaj de magneziu și alimentați de siliciu personalizat proiectat de Meta. Zuckerberg nu a demonstrat direct capacitățile Orion.

Printre cei care au testat ochelarii viitorului s-a numărat directorul general al Nvidia, Jensen Huang. În cursul acestui an, Meta intenționează să adauge capacitatea de a efectua traduceri lingvistice în timp real între engleză și franceză, italiană sau spaniolă.

Cei care vor să achiziționeze astfel de ochelari trebuie să mai aștepte o vreme, pentru că Meta vrea să lucreze pentru a face ochelarii mai mici, mai eleganți și mai ieftini.

Se estimează că ochelarii vor fi livrați în 2027

Vorbind pentru Reuters înainte de eveniment, o sursă a declarat că Meta intenționează să livreze primii săi ochelari AR comerciali consumatorilor în 2027.

În prezent, cel mai apropiat lucru de prototip sunt ochelarii inteligenți Ray-Ban Meta, care inițial au inspirat puțin interes, dar au prins anul trecut după ce Meta a adăugat un asistent AI.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri