Simona Ionescu / Redactor Șef

Mașini de ultimă generație și modalități de utilizare a roboților la Salonul Auto București & Accesorii 2024

Mașini de ultimă generație și modalități de utilizare a roboților la Salonul Auto București & Accesorii 2024
În perioada 1 octombrie – 6 octombrie la Romexpo, în Pavilionul B2 și în zona exterioară adiacentă va avea loc Salonul Auto București & Accesorii 2024.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vă invită la deschiderea Salonului Auto București & Accesorii 2024, unde participă în calitate de partener educațional. Evenimentul se va desfășura în perioada 1-6 octombrie, la Romexpo, în Pavilionul B2 și în zona exterioară adiacentă.

Va fi expusă publicului prima mașină cu aer comprimat 100% românească

La standul Fundației, veți descoperi vehicule inovatoare, create de tineri pasionați de mecanică și inventatori dornici să revoluționeze transportul. Air Motion, prima mașină cu aer comprimat 100% românească, dezvoltată de Adrian Roșca, va fi expusă publicului în premieră.

De asemenea, veți putea admira un kart de curse cu motor în patru timpi, realizat de studenții de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Precum și o mașină de curse optimizată de un tânăr de doar 15 ani, Bogdan Ivănică, care a obținut cu ea rezultate remarcabile în Campionatul de Super Slalom.

Va fi prezentată aplicația inovatoare „Controlul Roboților Aerieni utilizând Electroencefalograme”

Salonul Auto București & Accesorii 2024 se deschide pe 1 octombrie la Romexpo

Vineri, 4 octombrie, începând cu ora 10:30, are loc evenimentul Vinerea Verde. Dezbaterea moderată de jurnalistul Adrian Ursu va aborda soluții sustenabile și modalități de utilizare a inteligenței artificiale pentru un oraș verde.

La eveniment va participa Bianca Ghinoiu, o tânără cercetătoare de 26 de ani, specializată în robotică și inteligență artificială, membră a campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Aceasta va prezenta aplicația sa inovatoare „Controlul Roboților Aerieni utilizând Electroencefalograme”.

Tot vineri, 4 octombrie, va fi anunțat câștigătorul concursului Bursa SAB 2024, care în acest an a avut tema „AI – Arhitectul Mobilității Urbane Verzi”.

(Cominicat de Biroul de Presă al Fundației Dan Voiulescu)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri