Simona Ionescu / Redactor Șef

Medaliatul olimpic cu aur Thomas Ceccon n-a suportat patul din carton din satul olimpic și s-a culcat în parc

Medaliatul olimpic cu aur Thomas Ceccon n-a suportat patul din carton din satul olimpic și s-a culcat în parc
Condițiile din Satul Olimpic nu au fost deloc pe placul medaliatului olimpic cu aur, Thomas Ceccon. Sportivul a fost văzut dormind într-un parc, pe pământ.

JO 2024, Paris. Sportivul Thomas Ceccon, medaliatul olimpic cu aur din Italia, a reclamat condițiile din Satul Olimpic. Bărbatul a preferat să doarmă pe jos, într-un parc, decât într-un pat de carton.

„Sunt dezamăgit că nu am ajuns în finală, dar am fost prea obosit”

Cel care a postat o fotografie cu Thomas Ceccon ce dormea sub un copac, pe un prosop alb a fost canotorul saudit Husein Alireza.

„Nu există aer condiționat în sat, este cald, mâncarea este proastă. Mulți sportivi se mută din acest motiv: nu este un alibi sau o scuză, este realitatea a ceea ce poate nu toată lumea știe.

Sunt dezamăgit că nu am ajuns în finală, dar am fost prea obosit. Este greu să dormi atât noaptea, cât și după-amiaza. Aici, chiar mă lupt între căldură și zgomot”, a spus Ceccon, potrivit The Sun.

Și nu este singurul nemulțumit, pentru că mulți sportivi se mută din acest motiv din camere. Echipa italiană a refuzat să facă alte comentarii pentru The Sun. Amintiți-vă că primul care a refuzat să locuiască în satul olimpic a fost David Popovici. Iar pentru asta a fost aspru criticat de câțiva jurnaliști români. David era informat despre condițiile proaste și stresante și de aceea a ales să stea în altă parte.

„Și apoi mai este și calitatea mâncării, cu carne crudă servită sportivilor”

Thomas Ceccon a fost fotografiat dormind în parc din cauza condițiilor din Satul Olimpic

CIO a fost criticat pentru lipsa aerului condiționat și a paturilor „anti-sex” din Satul Olimpic, măsuri menite să ajute mediul,  împreună cu mâncarea proastă. „Nu sunt suficiente anumite alimente: ouă, pui, anumiți carbohidrați. Și apoi mai este și calitatea mâncării, cu carne crudă servită sportivilor”, a declarat Andy Anson, șeful Asociației Olimpice Britanice, pentru The Times of London.

Ca urmare, o serie de sportivi, inclusiv întreaga echipă feminină de tenis a SUA, cu excepția lui Coco Gauff, au plecat din Satul Olimpic alegând o altă cazare.  Paturile reciclabile au fost introduse în 2020 și sunt destinate să susțină o singură persoană, ceea ce a dus la glume potrivit cărora acestea nu sunt rezistente la sex.

„Masaj pentru a repara daunele”

Mai îngrijorător, însă, este faptul că, în mod evident, acestea nu asigură un somn odihnitor nici măcar pentru o singură persoană. Matilda Kearns, din echipa australiană de polo pe apă, a menționat că „a avut deja un masaj pentru a repara daunele” provocate de salteaua din carton.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre