Simona Ionescu / Redactor Șef

Medicul-erou Cătălin Denciu s-a întors acasă, după ce colegii belgieni i-au vindecat arsurile

Medicul-erou Cătălin Denciu s-a întors acasă, după ce colegii belgieni i-au vindecat arsurile
Au trecut prin zile și nopți de coșmar, în ultimele șase luni. Iată că medical-erou Cătălin Denciu s-a întors acasă, unde îl așteptau soția și cei doi copii. Are nevoie de recuperare.

Viața medicului Cătălin Denciu s-a schimbat radical. S-a aruncat în flăcări pentru a salva cât mai mulți pacienți bolnavi din Spitalul din Piatra Neamț. Medicii belgieni care i-au îngrijit rănile grave suferite i-a permis să meargă acasă, la soție și copii.

Medicul-erou Cătălin Denciu s-a întors acasă, la soție și copii

Medicul-erou Cătălin Denciu s-a întors acasă. Nu vom afla niciodată cât de mare este bucuria și suferința acestui om minunat și ale familiei lui.

În urmă cu aproape o jumătate de an, două saloane ale Secției ”Reanimare” a Spitalului din Piatra Neamț erau cuprinse de flăcări. În panica generală, un om a decis să acționeze, cum s-a priceput, în încercarea de a salva cât mai mulți bolnavi, screi evz.ro.

Devotamentul față de propriii pacienți și curajul de a fi intrat în flăcări fără nici un fel de echipament de protecție aveau să-i aducă medicului Cătălin Denciu foarte multă suferință.

Cu trupul acoperit în proporție de 70 la sută de arsuri și într-o stare extrem de gravă, doctorul specializat în intervenții ATI  a fost dus în Belgia, la Spitalul Militar ”Regina Astrid”. Alina, soția lui, tot medic, le-a spus celor doi copii, de 8 și 14 ani, că tata este într-o gardă mai lungă.

Medicul-erou Cătălin Denciu s-a întors acasă

Medicul Cătălin Denciu, după jumătate de an

Semnele tratamentelor și ale terapiilor pe care le-a primit în Belgia au început să se vadă. Specialiștii belgieni i-au refăcut lui Denciu țesuturile distruse și, la un moment dat, l-au și detubat. În toată această perioadă, lângă el s-a aflat soția sa, Alina, tot medic la Spitalul din Piatra Neamț, dar ginecolog.

Pentru medicul Cătălin Denciu, – declarat Eroului Anului în 2020, coșmarul pare să se fi încheiat. Medicii belgiani i-au dat cu puțin timp înainte de sărbătorile de Paște o veste uriașă. I-au spus că poate pleca acasă, liniștit, că starea sănătății lui este una bună, care nu mai necesită supraveghere permanentă.

”Cu puțin timp îninate de Paște, Cătălin a primit vestea că poate fi externat. Și nu este o extrenare de moment, un fel de învoire medicală, ci una definitivă pentru că starea sănătății lui este bună în acest moment. Poate să meargă și să mănânce singur. Recuperarea lui este aproape completă.

Mai tebuie doar să facă anumite terapii de recuperare motorie, pentru a recăpăta într-o proporție cât mai mare, chiar completă, flexibilitatea articulațiilor. Și, foarte important, mental este extrem de bine. Belgienii i-au salvat viața, i-au dăruit una nouă, ținând cont de starea în care a ajuns la ei (n.r. 70 la sută arsuri).

A ciocnit creștinește un ou, a stat la masă cu famiia lui după atâtea luni de suferință. Amândoi (n.r. medicii Cătălin și Alina Denciu) sunt epuizați după atâta efort și suferință. Și încă lupta nu e încheiată, chiar dacă recuperarea este una extraordinară”, au povestit apropiați ai familiei medicului-erou, citați de evz.ro.


Medicul erou de la Piatra Neamț a fost răsplătit. Ce premiu a primit Cătălin Denciu în Belgia

Medicul erou de la Piatra Neamț a suferit încă o intervenție chirurgicală. Presa din Belgia scrie despre dr. Cătălin Denciu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre