Simona Ionescu / Redactor Șef

Meghan Markle, gest inuman după ce prințesa Kate a finalizat chimioterapia. „Vă folosiți de cancer ca să vă promovați!”

Meghan Markle, gest inuman după ce prințesa Kate a finalizat chimioterapia. „Vă folosiți de cancer ca să vă promovați!”
Kate Middleton a dat vestea șoc a anului pe 9 septembrie, când a anunțat că a încheiat tratamentul de chimioterapie preventivă, iar cancerul nu mai există în organismul ei. La câteva ore distanță însă, Meghan Markle și prințul Harry au făcut și ei un anunț. Efectul nu a fost cel așteptat, ba chiar din contră, a stârnit valuri de furie.

Casa regală britanică a făcut pe 9 septembrie anunțul pe care îl aștepta cu sufletul la gură întreaga planetă, încă din luna martie. Kate Middleton, prințesa de Wales, a dezvăluit, într-un video emoționant, că s-a vindecat de cancer și a terminat tratamentul preventiv de chimioterapie. La foarte scurt timp distanță însă, a mai venit un anunț, de peste Ocean. 

Doar 90 de minute a fost nevoie pentru ca Meghan Markle și prințul Harry să facă propriul lor anunț, care, așa cum era de așteptat, a stârnit valuri de furie.  

Meghan, anunț imediat după cel al lui Kate 

Promovarea pentru POLO, noua serie de documentare care urmărește jucătorii mondiali de elită ai acestui sport, a apărut de curând. Este o co-producție Netflix și Archewell Productions, reprezentată de Ducele și Ducesa de Sussex. Postarea cu primele imagini din documentar a apărut pe X imediat după ce pe Instagram, prințesa de Wales a dezvăluit ultimele noutăți. 

Imediat după anunțul făcut de Kate Middleton, Harry și Meghan și-au promovat documentarul de pe Netflix

Ținând cont de politicile agresive de promovare utilizate la scară largă și îndeosebi în Statele Unite, nu este de mirare că Ducii de Sussex nu au părut a avea scrupule în alegerea strategiei de comunicare. Acest lucru s-a dovedit însă a fi o mare greșeală, sancționată imediat de către internauți. 

Meghan și Harry, „bătuți” la cifre de Kate și William 

Nu este prima oară când cuplul izolat de familia regală la mii de kilometri depărtare folosește anunțurile Casei Regale pentru a-și comunica propriile proiecte. De altfel, popularitatea lui William și a lui Kate este net superioară față de cea de care se bucură Harry și Meghan, iar acest lucru este demonstrat pe cifre. 

 

În timp ce video-ul postat de Kate pe Instagram a acumulat peste 2 milioane de aprecieri în nici 24 de ore, postarea în care Netflix promovează noul proiect al lui Harry și Meghan abia a strâns 3.000 de aprecieri. 

Fanii: „Vă flosiți de cancerul ei ca să vă promovați documentarul”

Așa cum era de așteptat, internauții au taxat imediat și dur faptul că Meghan și Harry s-ar fi folosit de lupta prințesei cu cancerul pentru a încerca o promovare fără scrupule a unui proiect.

 

 „Sunt sigură că îl veți lansa (n.r. documentarul) în timpul specialului de Crăciun al lui Catherine”, „Să folosești cancerul unui membru al familiei pentru a promova acest eșec de documentar… Nu e ok deloc Netflix!”. 

„Acesta este un eșec de proporții epice”, „Fix la timp. Acest gest e patetic, chiar și pentru ei”, „Nu cred că a fost ideea lui Harry. Treaba asta are Meghan scris peste tot pe ea”, „A durat 90 de minute pentru ca o producție de proastă calitate să ÎNCERCE să fure lumina reflectoarelor de la un pacient bolnav de cancer! WOW!”, au fost doar câteva intre comentariile pline de furie sau ironie ale internauților, la adresa lui Harry și Meghan. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre