Simona Ionescu / Redactor Șef

Membrii unei familii au făcut o înțelegere și s-au sinucis unul după altul. Polițiștii au găsit scrisori cu detalii ciudate 

Membrii unei familii au făcut o înțelegere și s-au sinucis unul după altul. Polițiștii au găsit scrisori cu detalii ciudate 
Șocant, puțin spus. Nu s-au inventat cuvintele pentru o asemenea întâmplare, memaivăzută și nemaiîntâlnită. Greu de înțeles pentru mintea umană cum mai mulți membrii ai unei familii au făcut o înțelegere și s-au executat pe rând, unul după altul.

Prin această întâmplare terifiantă, America s-a dovedit a fi țara tuturor posibilităților, dar în sens negativ. Povestea pe scurt este aceasta: fiica, mama și tatăl, cunoscuți ca fiind oameni religioși, au fost găsiți împușcați mortal în curtea casei lor din Pennsylvania. Ei s-au omorât pe rând, ca parte a unui pact de crimă și sinucidere, încheiat cu doar câteva luni înainte de a avea loc această teribilă faptă.

Nimeni nu știa adevărul în primele momente după descoperirea cadavrelor. Adevărul a ieșit la lumină, ulterior.

Morgan Daub, în vârstă de 26 de ani, și părinții ei, James Daub, 62 de ani, și Deborah Daub, 59 de ani, au lăsat mesaje scrise, detaliate, în care explicau că au luat „decizia comună” de a-și pune capăt vieții împreună pe 24 ianuarie 2023, după ce Morgan le-ar fi spus părinților ei că dorește să se sinucidă, a declarat Departamentul de Poliție din West Manchester Township într-un comunicat.

Poliția a descoperit absolut întâmplător cadavrele familiei, în dimineața zilei de 25 ianuarie a.c. oamenii legii se aflau în zona respectivă pentru a face verificări după ce anterior un vecin a declarat poliției că a auzit trei împușcături care au răsunat în succesiune rapidă chiar înainte de miezul nopții.

Cum s-a aflat adevărul faptei incredibile

Familia a lăsat mai multe documente scrise care dezvăluie în detalii ”călătoria” lor, datând de cel puțin nouă luni, au spus polițiștii americani, citați de media externă.

Deborah a scris că ea și Morgan au plănuit inițial să se sinucidă împreună, dar fără James. Într-o notă scrisă care datează încă din luna aprilie 2022, ea scrie că ”Morgan a ales data execuției lor pe baza unui verset din Biblie”, în care ”doi părinți își dau copilul înapoi, lui Dumnezeu”.

De asemenea, Deborah a scris despre „răul” cu care se confruntă Morgan și familia sa, dar poliția a spus că nu a vrut să intre în amănuntele poveștii. Terifiant este că o altă scrisoare atestă că James, care nu a făcut parte inițial din pact, a ales imediat să se alăture planului, după ce a auzit că soția și fiica plănuiau să îl părăsească.

„În primele părți ale scrisorii, James spune că nu este pregătit să își pună capăt vieții, dar la sfârșitul scrisorii este evident că atunci a decis să facă acest lucru”, au relatat polițiștii.

Detalii și amănunte despre acțiunea pregătită pas cu pas au șocat întreaga comunitate, care îi vedea ca pe oameni cuminți, liniștiți, bucuroși de viață și familia pe care o prețuiau.

Polițiștii au înțeles pe deplin planul familiei, punând cap la cap, imaginile de la fața crimei în masă, precum și informațiile găsite în scrisorile fiecăruia dintre ei.

Poliția a găsit și o listă pe care Morgan a făcut-o și care conținea pașii pregătitori înainte de a-și pune capăt zilelor, inclusiv vorbitul cu tatăl ei, tăierea unghiilor câinelui, scrisori către familie etc. De asemenea, ea a lăsat instrucțiuni pentru familia în viață, inclusiv pentru îngrijirea câinelui.

Morgan a fost găsită purtând căști, dar poliția a stabilit că s-a împușcat singură. Cadavrele lor au fost găsite cu răni de glonț în cap și erau „dispuse în linie dreaptă începând la câțiva metri de verandă și extinzându-se spre sud”, se arată în materialul BZI.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre