Simona Ionescu / Redactor Șef

Mesaj apărut pe posturile TV din Rusia în timpul discursului lui Putin. Hackerii au spart sistemul

Mesaj apărut pe posturile TV din Rusia în timpul discursului lui Putin. Hackerii au spart sistemul
Mesajul a apărut în timp ce Putin participa la parada anuală de Ziua Victoriei, care marchează aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Sângele a mii de ucraineni și a sute de copii ai acestora este pe mâinile voastre. Televiziunea și autoritățile mint. Opriți războiul!”, au scris hackerii pe imaginile transmise pe canalele ruse.

Mesajul a apărut în timp ce Putin participa la parada anuală de Ziua Victoriei, care marchează aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Hackerii au spart bariera de securitate și a canalul TV Zvezda, al Ministerului rus al Apărării, pentru telespectatorii care au accesat canalul prin intermediul motorului de căutare Yandex, titrează infoactual.ro

„Un atac cibernetic a fost efectuat asupra canalelor de difuzare a televiziunii ruse, din cauza căruia abonații ar putea avea înscrieri extremiste în grila de difuzare”, a declarat MTS în Siberia.

„Acum, specialiștii noștri IT elimină cu promptitudine consecințele hacking-ului, astfel încât abonații să poată primi servicii și viziona programe TV și filme cât mai repede posibil”.

Victoria a lipsit de la Ziua Victoriei

Jurnaliștii străini notează că, în discursul său de Ziua Victoriei, marea absență a fost tocmai… referirea la victorie. Putin a vorbit despre lupta ”eroică din Donbas”, dar nu a făcut niciun fel de referire la Mariupol sau la alte teritorii asaltate de ruși. În același timp, el nu a oferit niciun indiciu legat de un eventual sfârșit al operațiunii. Mai mult, potrivit armatei Ucrainei, pierderile Rusiei în războiul din Ucraina sunt uriașe: peste 25.500 soldați uciși, capturați sau răniți.

O altă absență notabilă: Avionul nuclear Doomsday

Demonstrația aeriană cu avionul nuclear „Doomsday” (n. Ziua Apocalipsei) a fost anulată în ultimul moment la Moscova, aparent din cauza vremii nefavorabile. Dar au existat speculații că ar fi fost o anulare din motive de securitate, de teama unor atacuri.

Mai mult, paradele aeriene de Ziua Victoriei au fost reduse la Novosibirsk, în condiții însorite, și anulate la Ekaterinburg, Murmansk și Samara din cauza „vremii nefavorabile”.

Sursă: Infoactual.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre