Simona Ionescu / Redactor Șef

METEO. Ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare

METEO. Ce se întâmplă cu vremea în zilele următoare
Pentru ziua de azi, duminică. 12 martie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo care nu ne aduce bucurie. Vremea se va răci în mai multe regiuni din țară. Însă se schimbă în următoarele zile.

Meteorologii spun că ziua de astăzi are parte de vânt puternic în cea mai mare parte a Moldovei, dar şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În zona montană amintită, la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va bate cu rafale de 120-140 de kilometri pe oră şi va fi şi viscol. Este un cod portocaliu în acest sens, valabil până la ora 10:00.

Din punct de vedere hidrologic, şase bazine hidrografice sunt, în cursul zilei de azi, sub incidenţa unui cod galben de inundaţii. Sunt vizate râuri din judeţele Satu Mare, Hunedoara, Arad, Caraş Severin şi Timiş.

Cum va fi vremea în București

ANM e emis prognoza meteo și pentru București. Meteorologii au transmis că vremea se va răci duminică, iar valorile termice vor fi aproape de cele normale pentru această perioadă din an. Mercurul din termometre va ajunge până la valoarea de 11 grade Celsius, iar minima zilei va fi de 1 grad Celsius, evident noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

În Moldova, este cod galben de vânt, activ până astăzi, la ora 15:00.

Schimbări meteo în următoarele zile

Zilele următoare, vom avea parte de o uşoară încălzire a vremii, cu maxime de 19 grade, marţi.

Iris Răducanu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie, a acordat detalii la Radio România Actualități.

„La începutul acestei săptămâni, valorile termice vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, iar vremea va fi în general frumoasă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, la nivelul întregii țări, între 6 și 14 grade pe parcursul zilei de luni și între 10 și 19 grade marți, urmând ca pe parcursul zilei de miercuri valorile termice să mai scadă un pic, mai accentuat în vestul teritoriului, astfel că temperaturile maxime pe parcursul zilei de miercuri se vor încadra între 6 și 18 grade.

Pe parcursul zilei de miercuri cerul va avea înnorări și va ploua la început în jumătatea de vest a țării, apoi local și în rest, iar la munte vor fi precipitații mixte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre