Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii anunță o primăvară capricioasă. Iată prin ce vom trece

Meteorologii anunță o primăvară capricioasă. Iată prin ce vom trece
Suntem la un pas de primăvară, dar vremea se joacă cu noi, iar alternanțele termice încă nu se termină.

Lapoviță și ninsoare, dar și temperaturi de aproape 20 de grade Celsius. Ce are de gând vremea.

Potrivit informațiilor oferite de Mihai Timu, meteorolog în cadrul ANM, până la sfârșitul săptămânii locuitorii din zona de nord a României nu vor scăpa de vremea rece, în zona montană a județului Suceava fiind chiar viscole puternice.

”Până în acest moment am avut rafale și de peste 70-80 de kilometri la oră în nord-estul Moldovei, prin sudul Transilvaniei. În rest, 45 la 55 la munte, anticipam peste 100-120 și până la ora 18 este valabil chiar un cod roșu pentru zona montană a județului Suceava, acolo vor fi rafale de peste 140 de kilometri la oră. Vorbim de viscol puternic și să știți că aceste alternanțe termice vor continua până la sfârșitul săptămânii”, a afirmat specialistul.

Scăpăm de codul portocaliu de vreme severă

Codul portocaliu de vreme severă transmis de meteorologi pentru zone de munte din mai multe județe ale României, la altitudini mai mari de 1700 de metri, va ține doar până pe 22 februarie.

În zona montană sunt înregistrate temperaturi negative și rafale de vânt care pot ajunge la 120 de kilometri la oră. Până sâmbătă vremea se încălzește în sudul țării, dar temperaturile scad duminică și luni, la începutul săptămânii viitoare.

„Vor fi și zone cu lapoviță și chiar ninsoare”

”Mâine vremea se răcește un pic în jumătatea de nord-est, dar în vestul Olteniei, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei încă mai atingem 17-18 grade. Joi în est și sud-est, inclusiv la București, se vor înregistra temperaturi normale. Asta înseamnă maxime între 4 și 9 grade, dar în restul țării se vor depăși 10 grade.

După care, până sâmbătă ajungem din nou la o vreme deosebit de caldă în sud și sud-est, maxime de peste 15 grade și apare chiar la orizont o răcire duminică și luni, la începutul săptămânii viitoare. Vor fi și zone cu lapoviță și chiar ninsoare”, a mai spus Mihai Timu, meteorolog în cadrul ANM.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre