Simona Ionescu / Redactor Șef

Vremea schimbă foaia. Vine furtuna năpraznică. Alertă meteo în Europa

Vremea schimbă foaia. Vine furtuna năpraznică. Alertă meteo în Europa
Potrivit informațiilor oferite de specialiștii în meteorologie și hidrologie, o furtună denumită Otto va tranzita jumătatea nordică a Europei.

Se anunță vânt foarte puternic, ce poate sufla cu rafale de peste 100 km/h. Cele mai afectare țări vor fi Danemarca, Finlanda, Polonia, nordul Germaniei, Letonia, Lituania, Estonia, Belararus și Rusia. România se află la periferia sistemului de furtună.

Temperaturi de până la 18 grade, dar vânt puternic, de până la 65 km/h

Furtuna Otto urmează să intre în Europa, iar la sfârșitul acestei săptămâni vântul va avea intensificări susţinute la munte, unde rafalele pot atinge 70…90 km/h. Situația va fi și mai complicată la altitudini de peste 1700 de metri, unde va avea peste 100-120 km/h şi va fi viscol puternic.

Din fericire, România nu va fi atât de mult afectată, dar vântul va bate cu putere mai ales în nord-vest, centru și sud, unde va atinge 55-65 km/h. În sud și sud-vest, vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, temperaturile putând ajunge chiar și la 18 grade.

Săptămâna viitoare frigul va alterna cu căldura

“Precipitațiile vor apărea, vineri noapte, sâmbătă, duminică, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, vorbim de precipitații în formă lichidă, mai ales ploi, chiar și în zonele montane mai joase. În zona montană mai înaltă se păstrează temperaturi scăzute iar precipitațiile vor fi în formă solidă.

Începând cu săptămâna viitoare, românii se vor confrunta cu alternanțe termice

Trebuie să subliniem că vântul va prezenta intensificări în weekend. Deci temperaturile pe care le așteptăm și le estimăm a fi atât de ridicate vor fi totuși ușor diminuate ca și senzație de intensificările vântului”, a declarat meteorologul Alina Șerban, la Antena 3 CNN.

Începând cu săptămâna viitoare, românii se vor confrunta cu alternanțe termice, dar meteorologii spun că nu ne vom confrunta cu o răcire foarte accentuată a vremii. Iarna 2022-2023 este considerată de specialiști una dintre cele mai călduroase din istoria climatologiei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre