Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au anunțat, în plină vară, când vin ninsorile. Cum va fi vremea în România

Meteorologii au anunțat, în plină vară, când vin ninsorile. Cum va fi vremea în România
Să ne bucurăm de vară, pentru că, spun meteorologii, anul acesta ninsorile vor veni destul de devreme. Cum se anunță această toamnă.

Meteorologii de la Accuweather au realizat prognoza meteo pentru luna octombrie 2024, în România. Vom avea parte și de prima ninsoare.

Ce temperaturi ne așteaptă în luna noiembrie

Luna octombrie debutează cu ploi

Prima zi a lunii noiembrie, începe cu ploi și cu temperaturi destul de mici, care se vor situa între 4-13 grade Celsius. Va continua să plouă până pe data de 4 octombrie, iar noaptea va fi cu adevărat frig, pentru că, spun meteorologii de la Accuweather, nu vom avea mai mult de 1 grad Celsius.

Ploi și temperaturi mici

Un maxim de 11-12 grade Celsius vom avea în ziua de 5 octombrie, iar în următoarele trei zile soarele se va lăsa așteptat. Din 10 octombrie va începe să plouă din nou, iar până pe 19 noiembrie, vom avea și nori și soare. Temperaturile maxime se vor situa între 11-13 grade Celsius, iar noaptea nu vor mai mult de 5 grade Celsius.

Primele ninsori sunt anunțate pentru data de 21 octombrie

Primele ninsori vin la munte

Începând cu 20 octombrie, ne vom scoate din nou pelerinele de ploaie și umbrelele. Dar va trebui să ne îmbrăcăm tot mai gros, pentru că vom avea și primele temperaturi negative de -1 grad Celsius. În ceea ce privește primele ninsori din România, acestea vor avea loc la munte și sunt anunțate pentru data de 21 octombrie și 22 octombrie.

În această perioadă temperaturile scad noaptea până la -2 grade Celsius, în timp ce maximele nu vor mai depăși 9 grade Celsius. În celelalte zile ale lunii octombrie, cerul se va păstra înnorat, iar maximele vor fi cuprinse între 8-12 grade Celsius.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre