Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au anunțat vremea pentru luna septembrie. Toamna aceasta va fi una deosebită

Meteorologii au anunțat vremea pentru luna septembrie. Toamna aceasta va fi una deosebită
Mai sunt câteva zile până când vom intra în prima lună a toamnei, iar meteorologii au anunțat ce ne va aduce vremea în luna septembrie.

Vara continuă și în septembrie, anunță meteorologii Accuuweather. Vom avea chiar și două zile în care canicula ne va da bătăi de cap, pentru că românii vor avea și un cod portocaliu.

Septembrie va fi o nouă foarte bună din punct de vedere meteorologic. Va fi cald, frumos, iar ploile, specifice toamnei, aproape că vor lipsi. Temperaturile vor trece de 30 de grade Celsius, iar meteorologii Accuweather spun că vom avea o singură zi în care va ploua, pe 19 septembrie.

Luna iunie 2024 va fi cea mai caldă din istorie

Meteorologii Accuweather susțin că iunie 2024 a fost cea mai caldă lună iunie din istorie, când s-a stabilit un nou record de temperatură. Potrivit monitorului climatic al Uniunii Europene, iunie 2024 a fost cea mai caldă lună iunie care s-a înregistrat vreodată la nivel global.

Anomalii au fost și anul trecut

Vom avea caniculă și în septembrie!

Recorduri de temperaturi au fost și anul trecut, nu doar în Europa ci în multe alte țări ale lumii. Septembrie 2023 a fost de altfel cea mai caldă lună pe care au avut-o vreodată țări ca Polonia, Franța, Germania și Elveția.

În Germania s-a înregistrat cu 3,9 grade mai mult, în Polonia cu 3,6 grade Celsius, iar în Elveția cu 3,8 grade peste normal. Iar un val de căldură cum nu s-a mai întâmplat s-a înregistrat și în Peninsula Iberică.

Anomalie termică și în apele de suprafață ale Oceanului Atlantic

Oamenii de știință sunt speriați și de faptul că apele de suprafață ale Oceanului Atlantic au devenit foarte reci pentru această perioadă, iar răcirea a început chiar din luna mai, potrivit Administraţiei Naţionale americane pentru Oceane şi Atmosferă (NOAA), susțin newscientist.com şi unilad.com.

Oamenii de știință sunt șocați de acest lucru, pentru că normal ar fi fost ca temperatura să crească ca urmare a încălzirii globale dar și a producerii fenomenului El Nino. Apa Atlanticului este însă cu 0,5 – 1 grade Celsius mai rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre