Simona Ionescu / Redactor Șef

Prognoza meteo pentru luna august. Ce anunță meteorologii

Prognoza meteo pentru luna august. Ce anunță meteorologii
Luna august bate la ușă, iar meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele pentru următoarele patru săptămâni, 29 iulie – 26 august 2024.

Caniculă în sud, sud-est și sud-vest

După câteva zile în care temperaturile au mai scăzut, iar ploile și-au făcut de cap, vremea se încălzește din nou, spun meteorologii. La începutul săptămânii viitoare se întoarce canicula, în în sud, sud-est și în sud-vest, unde va fi accentuat și disconfortul. În schimb, valorile termice vor mai scăzute în celelalte regiuni ale României, mai ales în nord și nord-est.

Săptămâna 29 iulie – 5 august 2024

Prima săptămânii a lunii august vine cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă mai ales în regiunile sud-vestice. În schimb, valorile termice vor coborî ușor în partea de nord-est a României. În celelalte zone ale țării, temperaturile vor fi normale. Cât privește precipitațiile, acestea vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 5 – 12 august 2024

Românii vor avea caniculă și în luna august

Vremea nu se va schimba nici în săptămâna 5-12 august 2024, când temperaturile vor fi mai ridicate mai ales în regiunile vestie și sud-vestice. De asemenea, regimul pluviometric va fi ușor deficitar în aproape toate regiunile țării.

Săptămâna 12 – 19 august 2024

În perioada cuprinsă între 12-19 august 2024 în aproape toate regiunile țării, dar mai ales în partea sudică, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. Precipitațiile vor fi apropiate de normal în cea mai mare parte a României.

Cum va fi vremea în săptămâna 19 – 26 august 2024

Ultima săptămână a lunii august va veni cu valori termice peste cele specific acestei perioade, în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în anumite zone din țară, dar va fi apropiat de cel normal în această perioadă în regiunile sud-estice și estice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre