Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au făcut anunțul. Când scăpăm de caniculă și cum va fi vremea în august

Meteorologii au făcut anunțul. Când scăpăm de caniculă și cum va fi vremea în august
Căldura sufocantă de care are parte România va mai ține o perioadă, dar meteorologii ne dau o veste bună. În august scăpăm de caniculă.

Potrivit informațiilor oferite de meteorologii Accuweather, în luna august vom uita definitiv de caniculă. Temperaturile se anunță chiar și cu 15 grade mai mici.

Românii se confruntă cu arșiță în această perioadă și situația nu se va schimba în următoarele două săptămâni. Odată cu a doua jumătate a lunii august însă, lucrurile se schimbă radical. Meteorologii spun că temperaturile scad în toată țara și în  București, chiar și cu 15 grade Celsius și sunt momente în care afară va arăta mai mult a toamnă.

Căldura extremă continuă!

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie susțin că temperaturile ridicate se vor menține până la finalul lunii iulie. Atunci ne vom răcori, pentru că-și vor face apariția și precipitațiile.

Săptămâna 15 – 22 iulie

Va fi arșiță în perioada 15-22 iulie în toată țara, dar canicula le va da de cap mai ales celor care locuiesc în regiunile sudice și sud-vestice. Ploile puține în regiunile vestice, centrale și nord-vestice.

Săptămâna 22 – 29 iulie

Se schimbă vremea în august

Pentru săptămâna 22-29 iulie 2024, situația nu va schimba prea mult. Canicula nu vrea să se potolească, iar temperaturile medii vor fi mai ridicate, mai ales în sudul țării. Cât privește precipitațiile, vor fi apropiate de cele normale în toată România.

Săptămâna 29 iulie – 5 august

Va fi foarte cald și în perioada dintre 29 iulie – 5 august, când valorile vor fi mult mai ridicate decât cele obișnuite. Precipitațiile în săptămâna 29 iulie -5 august vor fi în general normale, dar va exista o tendință de deficit.

Săptămâna 5 – 12 august

Va fi cald și în prima săptămână a lunii august, când mediile valorilor din termometru vor fi peste cele normale în toată România, dar mai mult în regiunile sudice. Cât privește regimul pluviometric, va fi în general normal, în majoritatea regiunilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre