Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au anunțat vremea pentru noiembrie. Ce temperaturi sunt așteptate la final de toamnă

Meteorologii au anunțat vremea pentru noiembrie. Ce temperaturi sunt așteptate la final de toamnă
Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna noiembrie. Ce temperaturi anunță specialiștii pentru ultima lună a toamnei.

Finalul de toamnă vine cu temperaturi care vor depăși normele climatice pentru această perioadă, spun meteorologii.

Fenomene meteorologice variate

Meteorologii spun că pentru noiembrie temperaturile vor fi în mare parte apropiate de valorile normale acestei perioade, cu fenomene meteorologice variate. Specialiștii susțin că pot să apară fenomene de ploaie înghețată în jurul datei de 16 noiembrie, mai ales în zonele joase.

Temperaturi cu o medie de 8,4 grade Celsius

Clima din luna noiembrie este medie, spun specialiștii, cu o medie de 12 zile ploioase, iar până la sfârșitul lunii noiembrie, temperaturile scad foarte mult și pot ajunge la o medie de 8,4 grade Celsius. Vremea va fi mai caldă în București și zonele din sudul țării cu temperaturi destul de reci.

Temperaturi sub zero grade la munte

Ce temperaturi se anunță în decembrie

Va fi foarte frig la munte, unde temperaturile pot ajunge chiar și sub zero grade, iar în zonele înalte vor apare primele ninsori. Primii fulgi de zăpadă sunt anunțați să cadă în București în jurul datei de 19 noiembrie.

Cum va fi vremea în luna decembrie

Potrivit meteorologilor de la EaseWeather au făcut și o actualizare a prognozei meteorologice pentru luna decembrie. Românii au primit și o veste bună pentru că se pare că nu vor fi zile cu temperaturi negative.

Cum va fi de Crăciun la București

Se estimează că vor fi minime de 4 grade Celsius, temperatură care va fi înregistrată în zilele de 4, 7, 9 și 16 decembrie. Pe 2 decembrie însă, maxima poate ajunge până la 14 grade.

De Crăciun, bucureștenii se vor bucura de o vreme frumoasă, cu temperaturi ce pot ajunge la 10 grade Celsius. La Brașov se vor înregistra de Crăciun în jur de 7 grade Celsius.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri