Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii au dat vestea surprinzătoare. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Meteorologii au dat vestea surprinzătoare. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Vom avea zăpadă anul acesta de sărbătoarea Crăciunului și de Revelion. Meteorologii Accuweather au dat vestea pe care o așteptau toți românii.

Românii vor avea parte de o vreme surprinzătoare atât de Crăciun cât și de Revelion. Meteorologii Accuweather au aflat și data la care ne vom bucura de prima zăpadă.

Vreme însorită, dar rece de Crăciun în București

Vestea care au dat-o meteorologii nu poate decât să bucure toți românii. Potrivit specialiștilor, vremea se va răci simțitor în București de la mijlocul lunii viitoare. Iar pe 9 decembrie, se anunță prima ninsoare în Capitală, cu depunere de strat de zăpadă.

Vremea se va păstra rece până la sărbătoarea Nașterii Domnului, iar în perioada 12-18 decembrie bucureștenii vor avea atât ploaie cât și lapoviță și ninsoare. De Crăciun, în timpul zilei vor fi temperaturi de 1-2 grade, iar nopțile se va ajunge până la -6 grade.

Peisaje de poveste la munte

Meteorologii anunță vreme de poveste de Crăciun și Revelion

Cei mai fericiți vor fi locuitorii din Brașov și Cluj Napoca, unde se anunță o iarnă ca-n povești, după data de 6 decembrie.

În perioada 8-18 decembrie, în Brașov va ninge, iar de Crăciun precipitațiile se vor opri, dar românii se pot bucura de peisaj. În Cluj, vremea se va răci simțitor de la începutul lunii decembrie iar ninsorile, spun meteorologii vor veni mai ales spre mijlocul lunii.

Iarnă și în Iași

În jurul datei de 11 decembrie se anunță ninsori cu depunere de zăpadă și în Iași, unde nopțile vor fi foarte reci, cu temperaturi care vor ajunge până la -8 grade Celsius.

Iarna se instalează și în Timișoara unde, după data de 10 decembrie se așteaptă ploaie, lapoviță și ninsoare. După 15 decembrie frigul se va instala și în orașele de la malul mării, unde se așteaptă precipitații sub toate formele. De Crăciun și Revelion e posibil să apară primii fulgi timizi de zăpadă și la Constanța.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri