Simona Ionescu / Redactor Șef

Meteorologii, avertisment pentru bucureșteni. Cod roșu pentru Constanța și Tulcea

Meteorologii, avertisment pentru bucureșteni. Cod roșu pentru Constanța și Tulcea
Vremea rece și-a intrat în drepturi, iar meteorologii anunță că în București va mai ninge, iar stratul de zăpadă ar putea fi chiar și de zece centimetri. În sud, va fi jale.

Lapoviță și ninsoare la București, unde stratul de zăpadă ar putea ajunge până la zece centimetri. Ce spun meteorologii că ne așteaptă.

După o zi întreagă în care ploaia nu s-a oprit, bucureștenii au avut prima noapte cu lapoviță și ninsoare, așa cum au anunțat meteorologii. De asemenea, specialiștii spun că se vor acumula și cantități mari de apă, de până la 30-40 de litri pe metru pătrat. Cât privește vântul, acesta va avea intensificări, cu rafale de 40-50 km/h. Și temperatura aerului scade, iar maxima va fi în jur de 6-7 grade, cu o minimă de un grad.

Lapoviță și ninsoare la București

Vreme mai rece în București decât în mod normal

Duminică, vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. „Vremea din București va fi mai rece decât normalul acestei perioade. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 50 km/h. Temperatura maximă din Capitală va fi de 5 – 6 grade Celsius”, au anunțat specialiștii ANM pentru intervalul 26 noiembrie, ora 8:00 – 26 noiembrie, ora 18:00. De asemenea, Capitala a intrat sub cod galben de vreme rea.

11 județe au intrat sub cod portocaliu

Nici în țară vremea nu va fi mai bună, iar 11 județe au intrat sub cod portocaliu. Întrucât e posibil să fie troiene chiar și de jumătate de metru, autoritățile susțin că din cauza vizibilității grele ar putea fi închise drumurile din Moldova și Dobrogea. „Se poate ajunge inclusiv la decizia restricţionării circulaţiei rutiere pe anumite sectoare de drum naţional”, a declarat Cristi Tudor, DRDP Craiova.

Furtuna a smuls acoperișurile caselor din Constanța. Sursă foto: observator

Situație critică și pe litoral

Cu câteva zile în urmă, litoralul a fost lovit de o furtună cum rar au văzut locuitorii și se pare că o altă furtună de proporții ar fi putea să apară din nou. Week-end-ul care a trecut la mare parcă se dezlănțuise Iadul, rafalele de vânt lovind cu forța unui uragan și lăsând în urmă case fără acoperișuri și copaci rupți în Constanța. Specialiștii avertizează că și azi ciclonul impune codul roșu în județele Constanța și Tulcea, cu precădere. Bine nu va fi nici în județele Ialomița, Călărași, Buzău.

Ciclonul care va acoperi Dobrogea a afectat deja țara vecină, Bulgaria. De aceea, Ministerul de Externe recomandă să nu plecați acum în Bulgaria.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre