Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Jackson, dezvăluire despre starea lui de sănătate: avea nevoie de transplant pulmonar!

Michael Jackson, dezvăluire despre starea lui de sănătate: avea nevoie de transplant pulmonar!
Fanii au fost dezamăgiți când Michael Jackson a fost găsit mort la domiciliul său din California, după ce a suferit un stop cardiac provocat de medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

În vârstă de doar 50 de ani și pe punctul de a reveni în emisiunea This Is It la O2 Arena din Londra, pentru mulți moartea sa părea subită.

Michael Jackson, dependent de medicamente

Conrad Murray, medicul care a prescris anestezicul Propofol care l-a ucis, a fost în cele din urmă condamnat la patru ani de închisoare pentru uciderea involuntară a vedetei.

Cu toate acestea, se spune că dependența lui Michael Jackson de medicamente a fost vârful aisbergului în ceea ce privește problemele sale ascunse de sănătate. Cu datorii raportate de 300 de milioane de lire sterline, despre Jackson s-a spus că s-a concentrat complet să renunțe la turnee și să-și păstreze secretul sănătății defectuoase atunci când, în realitate, era un om grav bolnav.

Potrivit autopsiei sale, el a fost invadat de artrită și plămânii îi erau atât de plini de cicatrici și atât de inflamați încât se luptau să funcționeze.

Biograful său, Ian Halperin, a susținut că artistul suferea de o boală moștenită care restricționa proteinele din plămâni.

În 2008 starea de sănătate a lui Michael Jackson a devenit critică

Și în 2008, cu un an înainte de moartea lui Jackson, Halperin a declarat că situația devenise critică.

„Are nevoie de un transplant pulmonar, dar poate fi prea slab pentru a face acest lucru. Are, de asemenea, emfizem și sângerări gastro-intestinale cronice, pe care medicii săi s-au chinuit să le oprească. Sângerarea este cea mai problematică parte. Ar putea să-l omoare”, a spus el despre vedetă, care până atunci folosea un scaun cu rotile.

În plus, el a afirmat că vederea lui Jackson în ochiul stâng a dispărut „cu 95%”, iar raportul legistului a confirmat ulterior cât de bolnav era într-adevăr cântărețul. Era infirm de o boală degenerativă a oaselor la nivelul coloanei vertebrale și al degetelor, cu o prostată mărită și afectat de complicații din anii de chirurgie estetică.

Michael Jackson suferea și de vitiligo și lupus

El a suferit, de asemenea, de două afecțiuni rare ale pielii, vitiligo și lupus discoid.

Și după ce i-a fost analizat raportul de autopsie, expertul criminalist, dr. Richard Shepherd, a constatat că este un „miracol” faptul că Jackson nu murise cu ani în urmă, având în vedere starea decrepită a corpului său devastat de droguri la 50 de ani.

„Michael Jackson a fost un om cu numeroase probleme fizice și psihologice, iar pentru a le depăși, a ajuns în dependență de droguri. Folosea droguri periculoase într-un mod netestat. Într-un fel, este un miracol că a durat atât cât a trăit”, a spus Shepherd la emisiunea TV, Autopsy: The Last Hours of Michael Jackson.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre