Simona Ionescu / Redactor Șef

Michael Jackson, imagini de la ultima repetiție. Artistul avea o perucă lipită pe scalpul plin de cicatrici. Foto

Michael Jackson, imagini de la ultima repetiție. Artistul avea o perucă lipită pe scalpul plin de cicatrici. Foto
Imagini tulburătoare îl arată pe Michael Jackson tremurând și obosit în timpul repetiției ultimului său concert pentru turneul „This Is It”, cu doar câteva ore înainte de a fi declarat mort.

Fanii lui Michael Jackson au rămas „bântuiți” de imagini cu cântărețul, filmate cu doar câteva ore înainte de moartea sa tragică din iunie 2009 și difuzate recent.

La acea vreme, starul repeta pentru turneul său „This Is It”, iar imaginile filmate pe 24 iunie 2009 îl arată pe autorul hitului „Thriller” cu un aer obosit în timp ce încerca cu greutate să țină pasul cu dansatorii. Michael Jackson a purtat atunci o jachetă din mătase neagră peste o cămașă albă largă și un tricou, împreună cu o pereche de pantaloni negri. Părul era strâns  într-o coadă de cal la ceafă. A putut fi văzut împingându-și părul de pe față și discutând cu un manager înainte de a trece obosit pe scenă.

„Se vede că trupul lui nu mai ține pasul cu ritmul”

Fanii au fost tulburați să-l vadă pe idolul lor fără energie și încercând cu greu să facă față situației. „Pare atât de obosit. Mă doare să privesc asta știind cât de slabă îi era inima și cât de aproape a fost de sfârșit. Dar a fost atât de determinat și atât de profesionist! A fost cel mai uimitor și talentat entertainer!”, a reacționat un fan.

„Se vede că trupul lui nu mai ținea pasul cu ritmul. Dar inima lui era încă tânără. RIP”. „Se vede cât de epuizat este din cauza a tot ceea ce a făcut, dar totuși a încercat să facă totul perfect pentru fanii săi”, au spus alții.

Michael Jackson, ultimele imagini în viață. Sursă foto: www.dailystar.co.uk

A purtat o perucă în ultima perioadă a vieții

În primele ore ale zilei următoare, 25 iunie, Jackson se chinuia să doarmă. I-a fost administrat Valium la ora 1:30 dimineața și pentru că nu și-ar fi făcut efectul medicul său de familie Conrad Murray i-a injectat în jurul orei 02.00 și Ativan, un medicament pentru anxietate.

Medicamentul a fost administrat prin perfuzie în dormitorul lui Jackson, dar până la ora 3 dimineața acesta era încă treaz. I s-a dat un al doilea sedativ, Versed. La 10.40 dimineața i s-a dat și Propofol și a fost lăsat singur în timp ce dr. Murray s-ar fi dus la toaletă. Când s-a întors, acesta susține că Jackson încetase să mai respire.

De ce nu a fost chemat imediat serviciul de urgență

El a început resuscitarea, dar nu a chemat imediat serviciile de urgență. A fost alertat apoi unul dintre agenții de securitate al lui Michael, iar apelul la 911 a fost făcut în cele din urmă la ora 12:21. Vestea morții sale a fost anunțată la ora 14:44, când a fost declarat mort la centrul medical UCLA.

Paramedicii au declarat că au fost siguri că au fost chemați la domiciliul unui pacient în fază terminală și că nu l-au putut recunoaște pe cântăreț. De asemenea, raportul a dezvăluit că Jackson a purtat o perucă în ultimele etape ale vieții sale, părul din vârful capului fiind descris ca fiind „rar”. Avea „chelie frontală”, ceea ce înseamnă că peruca trebuia lipită pe scalpul său plin de cicatrici…

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre