Simona Ionescu / Redactor Șef

Mierea folosită de miliardari. Prețul ei este fabulos și se poate plăti în rate

Mierea folosită de miliardari. Prețul ei este fabulos și se poate plăti în rate
Se știe că mierea este un aliment necesar și benefic pentru sănătate. De la ceai, cafea și până la prăjituri sau chiar sosuri pentru burgeri, acest îndulcitor natural provenit de la albine sau de la diverse plante și copaci a existat pe piață întotdeauna la un preț accesibil oricui. S-a aflat însă cât costă mierea folosită de miliardari, iar suma este una ce puțini o scot din buzunar în mod uzual.

Mierea folosită de miliardari se poate plăti și în rate. Celebrul îndulcitor natural este prezent în toate magazine. Oferta este extrem de variată, de la miere de albine de tot felul, la cea preparată din diverse plante cu flori sau extrasă din copaci. În timp ce în România prețul unui borcan cu miere variază între 10 și 50 lei, în functie de tip, în magazinele de lux internaționale aceasta poate ajunge la prețuri greu de crezut. 

Faimosul lanț de magazine internațional Harrods a scos la vânzare în spatiul din Londra dedicat specialităților culinare un tip rar de miere, despre care producătorul, Australian Rare, spune că provine de la cele mai sănătoase albine din lume. Aceasta ar avea puternice proprietăți medicinale și de asemenea note complexe de degustare. 

750 de lire pentru un borcan de 250 grame

Doritorii au parte de o adevărată experiență vizuală în momentul în care achiziționează mierea. Nectarul auriu se află într-un borcan de sticlă hexagonală cu capac din lemn personalizat, litere din aur de 22 de karate, o linguriță din sticlă suflată manual și chiar și un certificat într-un inel de aur pentru a-și dovedi autenticitatea. Prețul este pe măsură, un borcan de 250 de grame putând fi achiziționat la pretul de 750 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 4300 de lei românești. 

Atât de tentantă poate fi ținta pentru hoții de buzunare în sala de mâncare, încât borcanele sunt păstrate sub cheie, supravegheate de paznici impecabil îmbrăcați. La vânzare sunt expuse doar câteva cutii. Un angajat al Harrods a declarat că britanicii bogați și cumpărătorii din Orientul Mijlociu s-au grăbit să cumpere mierea, care are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și un indice glicemic scăzut.

Borcanele, în ediție limitată: “Reimaginăm mierea și luxul”

Ambalajul este inscripționat cu litere din aur de 22k.
Foto: Harrods

Rick Bains, co-fondatorul britanic al Australian Rare, a făcut una dintre vizitele sale regulate la Harrods recent pentru a verifica totul cu personalul și pentru a se asigura că mierea sa era expusă corect. El a declarat: „Încercăm să reimaginăm mierea și să reimaginăm darurile de lux prin crearea celui mai bun tip de miere  din lume, iar Harrods era cel mai bun loc pentru a arăta acest lucru. Nu este doar una dintre cele mai gustoase din lume, este cea mai bună miere medicinală, este excepțională.” 

Bains a spus că lucrează cu 40 de apicultori din sud-vestul Australiei, un loc cu biodiversitate ridicată în care înfloresc mai mult de 8.000 de specii rare de flori sălbatice, pentru a produce doar 888 de borcane cântărind câte 250g fiecare.

Oferta online, variată și cu posibilitatea de rate 

Cumpărătorii au posibilitatea de a achiziționa cele două produse și în rate Foto: Harrods

Deși pare greu de crezut, îndulcitorul nu este singurul la un preț piperat. Pe site-ul oficial Harrods doritorii pot alege dintr-o serie de producători. “Cel mai scump borcan este produs în Norvegia și costă 1400 de lire sterline. Mierea de Manuka este renumită la nivel mondial pentru proprietățile sale vindecătoare, iar toate acestea se datorează frumosului copac Manuka, originar din Noua Zeelandă. Mierea de Manuka Manuka South Limited Reserve UMF 28+ MGO 1835 este de o calitate atât de înaltă încât poate fi cultivată doar o dată într-o generație, fiind produsă de albinele locale într-o locație îndepărtată în Nordland, Norvegia”, scrie Harrods. 

Iar pentru cei care nu își permit să scoată din buzunar suma pentru un borcan, celebrul lanț de magazine oferă posibilitatea de achiziționare în trei rate egale, așa cum se poate observa pe site-ul oficial.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre