Simona Ionescu / Redactor Șef

Suma incredibilă pe care Mihai Neșu o primește lunar de la statul român. Olandezii îi dau și ei o pensie

Suma incredibilă pe care Mihai Neșu o primește lunar de la statul român. Olandezii îi dau și ei o pensie
Ziua de 10 mai 2011 a fost neagră pentru Mihai Neșu. În urma unui accident grav, fostul sportiv și-a schimbat definitiv viața. Ce pensie primește lunar.

Mihai Neșu primește o pensie mizeră de la statul român, care îl ajută să-și cumpere pâine și apă. Și poate, cu economie, și câteva kilograme de cartofi. E vorba de 100 de euro, la care se adaugă alți 300 de euro, pentru însoțitor. Norocul său este pensia din Olanda, care se ridică la suma de 3000 de euro, având în vedere că nenorocirea s-a produs pe teritoriul acestei țări.

Fostul fotbalist a povestit că atunci s-a întors în țară și-a propus să nu vadă „prea mult lucrurile care nu sunt bune” și să încerce să schimbe câte ceva, ajutând persoanele cu dizabilități, care se descurcă foarte greu.

Cum se descurcă Mihai Neșu cu pensia mizeră pe care i-o dă statul român

A înființat o fundație pentru copiii cu dizabilități

În urma accidentului suferit, Mihai Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a suferit o operație complicată. Recuperarea a fost extrem de grea. Pentru început a reușit să aibă control asupra brațului drept și a început să vorbească. În ianuarie 2012, Mihai Neșu a anunțat că va înființa o fundație care va fi sprijinul copiilor cu dizabilități. Atunci a plecat și în SUA la o clinică de fizioterapie și a reușit ulterior să aibă control asupra ambelor mâini.

Fostul sportiv nu s-a lăsat și așa a luat naștere Centrul de Recuperare Sfântul Nectarie, în Oradea. O locație care se întinde pe două hectare, unde există o mini fermă, spații de agrement, echitație, precum și grădini senzoriale, piscină, spații de joacă, restaurant dar și un loc pentru petreceri. Pe 19 februarie, fostul sportiv a împlinit vârsta de 40 de ani, iar prietenii i-au fost alături unuia „unuia dintre cei mai altruiști, neînfricați și buni oameni din istoria” clubului Steaua.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre