Simona Ionescu / Redactor Șef

Miliardarii lumii, mișcare stupefiantă în propriile companii. E vorba de afaceri și bani mulți

Miliardarii lumii, mișcare stupefiantă în propriile companii. E vorba de afaceri și bani mulți
Atunci când e vorba de afaceri și bani mulți, miliardarii lumii nu stau pe gânduri când trebuie să ia decizii. De data aceasta însă, au efectuat o mișcare stupefiantă în propriile companii, iar acum toată lumea se întreabă de ce.

Mișcare stupefiantă efectuată de către miliardarii lumii în propriile companii. Totul s-a petrecut în ultima lună. Când vine vorba de topul bogaților lumii, lucrurile sunt stabile în general, așa că nimeni nu se așteaptă la schimbări majore peste noapte. 

Ceva s-a întâmplat însă, căci o serie de coloși americani au început să vândă acțiuni din propriile lor companii. Iar sumele tranzacționate nu sunt deloc de neglijat, căci se ridică la ordinul miliardelor de dolari. 

Jeff Bezos și Mark Zuckerberg au tranzacționat câteva miliarde 

Jeff Bezos a vândut o parte din acțiunile Amazon

Printre cei care au luat decizia șocantă de a-și vinde o parte din companiile construite în ani grei de muncă se numără și Jeff Bezos și Mark Zuckerberg. Patronul Meta a vândut acțiuni Facebook în valoare de 638 de milioane de dolari. 

De partea cealaltă, Bezos a renunțat și el la un procent din Amazon care i-a adus în conturi fabuloasa sumă de 8,5 miliarde de dolari. 

Președintele colosului J.P. Morgan vinde și el 

Jamie Dimon, președinte și CEO al J.P. Morgan, a vândut 150 de milioane de dolari săptămâna trecută. Aceasta a fost prima sa tranzacție cu numerar, de la preluarea conducerii băncii.

Și patronul Meta a renunțat la o parte din Facebook

Leon Black de la Apollo Global Management a efectuat și el prima vânzare, atunci când a renunțat la 172,8 milioane de dolari din firma pe care o conduce de 34 de ani. Un alt gigant care a ales să renunțe la o parte din imperiul acumulat este lanțul de magazine Walmart, deținut de către familia Walton. Aceștia au vândut în luna decembrie acțiuni în valoare de 2,3 miliarde de dolari. 

Experții au păreri împărțite 

Nu știe nimeni ce i-a condus pe mai marii lumii să ia o astfel de decizie. În timp ce întreaga planetă se întreabă dacă se întâmplă ceva ce nu mulți știu, câțiva experți au emis deja teorii: ”Cu politica noastră și tot ce se întâmplă la nivel geopolitic, poate că nu va fi la fel de bine peste un an sau doi”, au opinat reprezentanții Johnson Associates, companie cu sediul în Manhattan. 

Consultantul în finanțe Alan Johnson însă, a fost moderat: ”Dacă analizați ce se întâmplă cu politica noastră în următorul an sau așa ceva, lucrurile stau destul de bine acum, piețele sunt în creștere”, a declarat acesta. Alți experți spun însă că vânzările au fost efectuate în conformitate cu planurile de tranzacționare anunțate cu luni înainte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre