Simona Ionescu / Redactor Șef

Miliardarul Ion Țiriac nu se uită la bani. A donat 1 milion de euro

Miliardarul Ion Țiriac nu se uită la bani. A donat 1 milion de euro
Înaintea Paștelui, Ion Țiriac a făcut un gest de mare omenie. El a donat  bani celor mai năpăstuiți dintre oameni. Miliardarul român s-a decis să dea o mână de ajutor.

Peste 50.000 de oameni au murit în urma cutremurelor care au avut loc în Turcia în luna februarie. Zilele trecute, fundația condusă de familia miliardarului a decis să vină în sprijinul celor năpăstuiți de soartă. Peste 1 milion de euro au fost alocați de către Țiriac pentru reconstrucția zonelor afectate de cutremurele devastatoare.

„Știu că în fața dezastrelor dezlănțuite suntem mici și neputincioși. Banii nu pot curma suferința, însă reprezintă baza reconstrucției pentru un viitor mai sigur și cu speranță. Rămânem alături de populația turcă cu gândurile și eforturile noastre pentru că în final spijinul necondiționat ne face să fim mai puternici și mai uniți”, a declarat Ion Țiriac în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Turciei în România.

Peste 50.000 de oameni au murit în urma cutremurelor din Turcia din luna februarie

Oficialul turc a ținut și el să își exprime gratitudinea față de gestul miliardarului român. „Suntem profund recunoscători Fundației Țiriac pentru donația generoasă și întregul sprijin acordat încă din primele zile de după catastrofă. Acest gest de prietenie și solidaritate nu va fi uitat niciodată”, a declarat Ozgur Altan, ambasadorul Turciei.

Țiriac și-a anunțat sprijinul față de turci, din februarie

Ion Țiriac a anunțat ajutorul încă din luna februarie, imediat după ce au avut loc cutremurele din Turcia. „Fundația Țiriac a decis să mărească bugetul dedicat donațiilor în contextul nefericitelor evenimente din Turcia, de luna aceasta.

Am decis să ajutăm la reconstruirea unui sat puternic afectat de cutremurul din Turcia. Suntem focusați să donăm o parte parte din veniturile noastre anuale pentru anumite proiecte din România, dar uneori frații și surorile noastre din apropiere au nevoi imediate”, a scris Ion Alexandru Țiriac, pe contul său de Instagram.

Petrecere de Paștele Catolic

Zilele trecute, Ion Ţiriac a organizat o mare petrecere de Paştele catolic, la un restaurant din Poiana Brașov. Omul de afaceri a avut invitați străini, și le-a pregătit o masă cu preparate tradiţionale, iar o formaţie de muzică populară a întreţinut atmosfera. La petrecere a participat şi moştenitorul Ferrari, Piero Ferrari, alături de soţia sa, românca Romina Gingaşu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre