Simona Ionescu / Redactor Șef

Milionar peste noapte, după ce i-a căzut meteoritul în casă

Milionar peste noapte, după ce i-a căzut meteoritul în casă
 Un bărbat din Indonezia a devenit milionar peste noapte, după ce s-a trezit cu un meteorit în casă.    Bărbatul în vârstă de 33 de ani se ocupa cu confecționarea de sicrie, notează DailyMail.com.  

 Era o zi liniștită și Josua Hutagalung, un bărbat de 33 de ani din Kolang, nordul Sumatrei lucra în curtea casei sale la un sicriu, aceasta fiind meseria care îi aducea cele necesare traiului. Până să-și dea seama, ceva a aterizat pe veranda casei bărbatului, fix la limita cu sufrageria.

Nu mare I-a fost mirarea când a mers să vadă ce s-a întâmplat și a descoperit că avea acoperișul găurit, iar în mijlocul casei se afla un meteorit. Inspirat, Josua a filmat evenimentul neobișnuit cu telefonul mobil.

Vecinii bărbatului sunt șocați de eveniment și povestesc că au auzit bubuituri puternice în momentul impactului.

Cum l-au îmbogățit 2 kilograme de piatra

 Conform DailyMail.com, meteoritul cântarea 2.1 kilograme și era încă fierbinte când a aterizat și s-a înfipt 15 cm în pământul de sub casă.

Meteoriții sunt valoroși și sunt cântăriți la gramaj în funcție de importanța acestora, astfel că 1 gram valorează intre 0,5 și 5 dolari americani. Exista , bineînțeles și cotații mai mari în cazul în care piatra conține metale extraterestre, prețul unei astfel de bucăți putând ajunge și la 1000 de dolari gramul.

Meteoritul scos de bărbat din pământ era parțial spart când acesta l-a recuperat, însă nu înseamnă că și-a pierdut valoarea. Se estimează că are o vechime de 4,5 miliarde de ani și este clasificat ca și condrită carbonică CM1 / 2, un soi extrem de rar – în valoare de aproximativ 1,85 milioane de dolari, aceasta fiind suma încasată de bărbatul indonezian, care s-a îmbogățit astfel peste noapte.

Exclusiv. Secretele ascunse ale Ginei Pistol au ieșit la iveală. Ce își dorește, de fapt, vedeta

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre