Simona Ionescu / Redactor Șef

Ministrul Energiei a dat vestea. Ce schimbări se produc pentru românii care locuiesc la bloc

Ministrul Energiei a dat vestea. Ce schimbări se produc pentru românii care locuiesc la bloc
Românii care locuiesc la bloc au primit vestea de la ministrul Energiei. Ce se află în acest moment pe masa Executivului.

Veste bună pentru românii care locuiesc la bloc. Potrivit ministrului Energiei, e posibil să se amâne cu un an montarea repartitoarelor de căldură. Sebastian Burduja a spus că în acest moment proiectul de lege se află pe masa Executivului.

Românii care nu și-au montat încă repartitoare de căldură ar trebui să facă acest lucru până la sfârșitul lui decembrie. În caz contrar, ar putea primi amendă de 1000 de lei. Ministrul Mediului le dă locuitorilor o veste bună: e posibil ca această operațiune să fie amânată cu un an.

„Există riscul aplicării unor amenzi de aproximativ 1000 de lei”

”De prin 2014, România are această obligativitate setată la nivel european de montare a acestor repartitoare și conform legislației în vigoare, există riscul aplicării unor amenzi de aproximativ 1.000 de lei pentru românii care nu au reușit să își monteze astfel de dispozitive.

Românii nu vor mai fi obligați să-și monteze anul acesta repartitoare pentru căldură

Din proiectul nostru de lege și nu este doar un proiect liberal, este foarte important să spun că există și inițiatori de la PSD și de la UDMR din Comisiile de Specialitate de la energie, industrie, practic, derogăm și amânăm cu un an aplicarea acestor măsuri”, a declarat Sebastian Burduja la România TV.

Sprijin de 700 de lei pentru românii vulnerabili

Proiectul de lege prevede și faptul că românii care fac parte din categoriile vulnerabile pot primi pentru a monta aceste repartitoare și un sprijin de la stat, în valoare de aproximativ 700 de lei. Acest sprijin va fi oferit prin Fondul pentru modernizare. E vorba de categoriile de persoane și familii vulnerabile care au un venit lunar sub 2000 de lei pe membru de familie.

De asemenea, ministrul i-a liniștit pe români, afirmând că nu vor primi nici un fel de amenzi. Dar trebuie să știe că prin „aceste repartitoare românii vor avea o evidență a consumului și plătesc atât cât consumă”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre