Chiar dacă ați fumat canabis cu o lungă perioadă în urmă, și ați urcat la volan, drugtest-ul depistează tot. Iată ce îi așteaptă pe consumatori.
Stop drogurilor!
Deținerea și consumul de droguri este interzis în România. De aceea, cei care încearcă senzațiile tari, trebuie să știe că nu au voie să urce la volan. Nici măcar dacă au consumat aceste substanțe cu o perioadă în urmă, pentru că drugtest-ul va scoate totul la iveală. Iar șoferii care pică testul anti-drog, riscă să ajungă în spatele gratiilor. Canabisul iese la testul de salivă la mai multe zile după consum. Iar THC, componenta psihoactivă din canabis se poate vedea în testele de sânge chiar și după 30 de zile.
Efectele canabisului se manifestă după perioade diferite de timp
Testele făcute au arătat că marijuana poate afecta abilitățile cognitive ale unei persoane, astfel că celor care au luat acest drog li se reduce concentrarea și au o capacitate scăzută de coordonare motorie. Desigur, efectele se manifestă o perioadă diferită de timp, în funcție de organismul fiecărei persoane. De aceea, trebuie să fiți foarte atenți pentru că THC descoperită în organism constituie faptă penală.
Cei care pică drugtestul riscă până la cinci ani de închisoare
Indiferent de cantitatea care este detectată la teste, este considerată infracțiune conducerea sub influența drogurilor. Dacă veți pica drugtestul veți avea permisul suspendat pentru o perioadă de 90 de zile și riscați până la cinci ani de închisoare.
Ce se întâmplă în organism când fumați canabis
Oamenii raportează diverse efecte fizice și psihologice ale canabisului. Acestea pot include efecte asupra sistemului imunitar, ochilor, circulației, respirației, memoriei și judecății. Diferitele metode de ingerare a canabisului vă pot afecta organismul în mod diferit. Atunci când inhalați fumul de canabis în plămâni, compușii intră imediat în fluxul sanguin și își croiesc rapid drum spre creier și alte organe.
Efectele pot apărea în câteva secunde sau minute. Atunci când mâncați sau beți produse care conțin canabis, compușii trebuie să treacă mai întâi prin sistemul digestiv și prin ficat înainte de a ajunge în sânge. Efectele pot apărea în decurs de câteva minute până la câteva ore.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook