Simona Ionescu / Redactor Șef

Mioara Roman, funeralii fastuoase. Sicriu de lux, colivă cu foiță de aur și perle

Mioara Roman, funeralii fastuoase. Sicriu de lux, colivă cu foiță de aur și perle
Fosta soție a lui Petre Roman, Mioara Roman a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Oana Roman și Gabriela Lucuțar au pregătit funeralii de lux.

Cea mai grea zi pentru Oana Roman și Catinca. Cele două surori și-au luat adio pentru totdeauna de la mama lor, Mioara Roman. Funeraliile au fost fastuoase.

Petre Roman i-a adus un ultim omagiu fostei soții

Slujba de înmormântare a avut loc la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” de la kilometrul 0 al Capitalei și a fost săvârșită de parohul sfântului lăcaș, Emil Cărămizaru, alături de un sobor de preoți.

Funeraliile au fost de lux. Mioara Roman a avut un sicriu alb, iar coliva a avut deasupra foiță de aur, dar și perle din zahăr alb. Un omagiu pentru bijuteriile preferate ale Mioarei Roman. Slujba a început mai târziu, pentru că cealaltă fiică a Mioarei Roman, Catinca, a întârziat.

Colivă cu foiță de aur și perle. Sursă foto: RTV

„Liniște și decență”

„Când ornam coliva, Oana plângea și s-a așezat foița de aur exact ca niște lacrimi. Toate sunt niște semne pe care eu și Oana le-am discutat foarte mult. Și-a dat și ea seama că toate vin de la mami. (…) Mioara Roman probabil se gândea că ne pregătim de ce e mai rău, pentru că a tot văzut că vorbeam cu Oana, noi fiind prietene. Și ne-a dat niște indicații: liniște și decență”, a declarat „Regina întunericului”.

Oana Roman condusă pe ultimul drum de o mare de oameni. Sursă foto: Captură video RTV

Mioara Roman a avut parte și de o procedură de reconstrucție, pe care a cerut-o Oana Roman

„Oana și-a dorit cel mai mult ca eu să o fac frumoasă pe mama ei pe ultimul drum, pentru că a fost o femeie frumoasă. Îi vom face un procedeu care se numește tanatoestetică funerară, o procedură de reconstrucție”, a declarat Gabriela Lucuțar.

„Generozitatea este lucrul care-ți umple cel mai bine sufletul”

Cu câteva ore înainte de înmormântarea mamei sale, Mioara Roman a postat un scurt video cu mama sa, în care doamna profesor a vorbit despre generozitate.

„Mi-a plăcut să dau. Am ajuns cu vârsta la concluzia că poate generozitatea este lucrul care-ți umple cel mai bine sufletul”, sunt cuvintele Mioarei Roman care vor rămâne mereu în sufletul celor care au cunoscut-o.

 

Mihai Mitoșeru a venit să-și sprijine prietena de o viață

Printre cei care au venit să fie alături de Oana Roman în cel mai greu moment al vieții s-a numărat prietenul său de o viață, Mihai Mitoșeru, dar și celebra avocată Lizeta Haralambie. Mihai a fost vizibil deranjat de faptul că cei care au spus că vin la înmormântarea Mioarei Roman nu au făcut-o.

Deși a fost cel mai așteptat personaj, Petre Roman nu și-a făcut simțită prezența pentru a o conduce pe Mioara pe ultimul drum. Dar zeci de necunoscuți, care au apreciat-o de-a lungul vieții, au condus-o pe ultimul drum, rugându-se pentru odihna ei veșnică.

Mihai Mitoșeru, aproape de Oana Roman în cele mai grele momente

„Oana pare că e ok, dar nu e”

„Pentru momentul ăsta Oana e foarte puternică, cum a fost toată viața ei. Dar mă surprinde că n-au venit chiar toți cei care ar fi trebuit să vină, că nu au sunat-o cei care ar fi trebuit să o sune, măcar să spună: Bă, suntem aici, dacă ai nevoie de ceva. Dar mă bucur că suntem noi, prietenii vechi și vom fi toată viața ei. (…) Oana pare că e ok, dar nu e.”, a declarat Mihai potrivit Cancan.

Până la mormânt, Isabela nu s-a dezlipit de sicriul bunicii…

Isabela a mers cu mâinile pe sicriul bunicii

După slujba de înmormântare, la ieșirea din biserică, o femeie simplă a făcut un gest impresionant. Înainte ca sicriul să fie urcat în mașină, aceasta i-a mângâiat fotografia. De la capela cimitirului și până la locul de veci, Isabela nu s-a dezlipit de sicriul bunicii și a mers cu mâinile pe el. În timp ce sicriul a fost coborât în groapă, pentru prima dată în două zile, Oana Roman, transfigurată de durere, nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre