Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Badea anunță schimbări mari la comenzile achitate online. Ce spune că se întâmplă cu acestea

Mircea Badea anunță schimbări mari la comenzile achitate online. Ce spune că se întâmplă cu acestea
În cadrul emisiunii sale, Mircea Badea a venit cu vești care îi vizează direct pe românii care fac cumpărături online. Noua regulă se aplică produselor achitate înainte de livrare, spune prezentatorul.

În cadrul emisiunii sale de luni seara, ”În gura presei”, Mircea Badea a citit un articol despre noile reguli ale companiilor de curierat. Potrivit prezentatorului, sunt vizați direct cei care comandă pe diverse site-uri și achită suma de plată online, înainte de livrare. 

În ultimii ani, companiile de curierat și-au dezvoltat din ce în ce mai multe sisteme pentru a facilita metoda de plată a cumpărăturilor clienților. Deși metoda rambursului cash este încă răspândită la toate companiile interne de curierat, acestea au tot încurajat clienții să achite online, sau chiar și cu cardul la livrare. 

Mircea Badea anunță reguli noi pentru comenzile achitate online 

Prezentatorul a citit un articol care anunța schimbări în metoda de livrare a coletelor achitate online în prealabil. Acesta a spus că unele companii de curierat nu mai efectuează livrarea la domiciliu în situația în care destinatarul nu este găsit la prima încercare de livrare, chiar dacă plata a fost efectuată în prealabil.

Curierii vor trimite coletul la locker, în cazul în care nu găsesc pe nimeni acasă la prima vizită, a spus Badea.

Astfel, în cazul în care beneficiarul nu este prezent la adresa specificată pentru livrare, comanda este redirecționată către un locker (n.r. un dulap încuiat). De asemenea, se precizează că costul transportului nu este rambursat, având în vedere absența beneficiarului la momentul livrării.

Prezentatorul a sugerat românilor să comande direct la locker 

Mircea Badea a sfătuit românii care aleg aceasta metodă să comande direct la locker, pentru a preveni situațiile în care curierul nu gasește pe nimeni acasă. Acesta a menționat de asemenea că el preferă metoda locker-ului. 

„Deci, ca să ştiţi. Că poate erai la duş. Gata, la locker. Mai bine îţi comanzi din prima la locker. Eu care lucrez în tura a treia, de noapte, eu prefer la locker, că noaptea nu am nicio străbatere”, a încheiat Mircea Badea. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre