Simona Ionescu / Redactor Șef

Mircea Badea și Teo se tratau cu pastile de nervi.  Era ceva ce îi scotea din minți

Mircea Badea și Teo se tratau cu pastile de nervi.  Era ceva ce îi scotea din minți
În istoria televiziunii românești cuplul Teo Trandafir – Mircea Badea este primul memorabil. Înainte ca astfel de emisiuni să „rupă” audiențele, ei exact asta făceau. Și își amintesc exact momentul în care și-au dat seama că au devenit celebri.

Anul viitor se vor împlini 30 de ani de când au început să facă prima emisiune împreună. Ei au avut o colaborare de succes moderând emisiunea „Bună dimineața, România!” între 1995 și 1997 la Tele7 ABC. Ulterior, între 1998 și 2000, au continuat să facă echipă la matinalul Antenei 1.

Mircea Badea și Teo se tratau cu pastile de nervi

Abia acum au spus lucrurilor pe nume: era ceva ce îi scotea din minți, și în toți primii lor ani de tandem la Tele 7 ASBC s-au tratat cu pastile de nervi.

Primul matinal al lui Teo Trandașir și Mircea Badea avea studioul pe holul unui apartament

„Luam Rudotel, de la mamaie”, a relatat Teo Trandafir în prima ediție a podcastului ei, „Gând la gând cu Teo”, care tocmai a fost lansat, având un prim invitat cu adevărat special pentru gazdă, fostul partener de emisiuni TV, Mircea Badea. Cei doi au povestit cum au ajuns ei să facă matinalul televizat împreună, dar și de ce se tratau cu pastile de nervi.

Mircea Badea și Teo se tratau cu pastile de nervi

Substanța activă din Rudotel este medazepam, medicamentul fiind utilizat, de zeci de ani, în tratamentul anxietății. „Prezintă efecte anxiolitice, hipnotice și sedative, anticonvulsivante și miorelaxante”, după cum se arată în bibliografia de specialitate. Rudotelul se folosește pentru susținerea tratamentului în stări de agitație, în rreacții fizice declanșate de tensiuni psihice și în tratamentul asociat al unor boli nevrotice (stări psihotice de anxietate și aagitație), mai arată site-urile de profil. Pe scurt, era cel mai popular calmant disponibil pe piața românească după Revoluție.

Mircea Badea și Teo Trandafir și-au început carierele împreună, devenind celebri deodată

Mircea Badea și Teo Trandafir și-au dat seama că aveau nevoie de Rudotel pentru că erau prea agitați în emisiunea pe care o făceau împreună.

„De ce luam Rudotel de dimineață, la prima oră? Pentru că râdeam ca niște descreierați. Și râdeam trei ore în fiecare zi, astfel încât la final eram pur și simplu extenuați. Stăteam, la final, unul într-altul, ca doi pui de găină, pe hol, că acolo eram „cazați”. De fapt, pe hol făceam emisiune. Imaginați-vă, era un hol de apartament și ne făcea lumea semn că trebuie să treacă”, a rememorat Teo Trandafir.

Amenințare directă în folosul celebrității

Mircea Badea a fost partenerul perfect pentru Teo Trandafir și cel care a împins-o, în fapt, să devină celebră. Primul semn a venit în cei trei ani de Tele 7 ABC. În momentul în care au primit o scrisoare, prin poștă, iar pe plic au văzut că e scris doar „Teo și Mircea”, au realizat ce li se întâmplă.

„Asta ne-a lovit mega-stăreala!  Băi, nene, dacă omul a scris „Teo și Mircea” și a venit plicul! N-a trebuit adresă, n-a trebuit nimic. Cod poștal? Ce? Dar ne-a venit plic!”, a comentat Mircea Badea.

Acela a fost începutul carierelor fulminante pe care acum le au amândoi.

Lumea nu știe că realizatorul de la Antena 1 a fost cel care a împins-o pe prietena sa, acum de-o viață, să devină cu adevărat celebră. Așa cum vă amintiți, între 2000 și 2006, ea a avut o emisiune intitulată după prenumele său, Teo, la PRO Tv.  Când a primit oferta să schimbe locul de muncă, vedeta a ezitat.

A încercat să condiționeze mutarea cu aducerea lui Mircea Badea  la „pachet” cu ea. Ceea ce nu intra în calculul lui Adrian Sârbu. Badea a fost cel care a readus-o pe Teo Trandafir cu picioarele pe pământ și a trimis-o la PRO Tv, amenințând-o de-a dreptul:  „Dacă te mai prind pe aici, îți rup picioarele!”

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre