Simona Ionescu / Redactor Șef

Mirela Vaida e în pericol.  Ce a decis procurorul de caz în legătură cu agresoarea ei

Mirela Vaida e în pericol.  Ce a decis procurorul de caz în legătură cu agresoarea ei
Șoc după șoc în viața Mirelei Vaida în ultimele săptămâni. Ea a fost atacată în direct, chiar în platoul emisiunii pe care o prezintă, apoi a stat față în față cu însoțitoarea agresoarei ei. Lucrurile au luat o turnură ciudată.

Mirela Vaida e în pericol.  Zilele trecute relatam că prezentatoarea de la Acces Direct a ajuns să stea față în față cu femeia care a însoțit-o pe agresoarea sa.  Amintim că în data de 19 martie o femeie necunoscută, în pielea goală, a dat buzna în platou și aruncat înspre ea cu o piatră. I-a strigat că vrea să o schilodească, pentru că i-ar datora bani.

Așa cum s-a văzut pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere agresoarea nu venise singură, ci era însoțită de o altă femeie cunoscută ca om al străzii. Cele două femei au fost identificate rapid și au ajuns internate la spitale de psihiatrie. Marți dimineață, Mirela Vaida s-a trezit față în față cu Lămâia, însoțitoarea agresoarei. În momentul atacului, aceasta stătea în afara studioului și discuta la telefon. Această a treia persoană e încă necunoscută. Dar pare că de fapt, e „creierul” acțiunii. Și coordona întreaga întâmplare.

Externată din spital, marți, Lămâia a revenit al locul faptei. Femeia a amenințat din nou că vrea să-i rupă picioarele Mirelei Vaida. A mai afirmat că nici Adriana, atacatoarea dezbrăcată, nu a vrut să o omoare pe Mirela Vaida. Și bolovanul i-a ţintit picioarele, pentru că, la fel, voia să o schilodească.

Mirela Vaida e în pericol în continuare. Autoritățile nu o protejează

Mirela Vaida a depus plângere la Poliție pentru tentativă de omor. Zilele acestea procurorul de caz a luat o decizie. Una total neașteptată. Acesta a emis o ordonanţă de clasare asupra plângerii formulate de prezentatoarea TV. Mirela Vaida a rămas fără cuvinte. Conform celor notate de către procuror, acţiunea atacatoarei asupra Mirelei Vaida nu a fost tentativă de omor.

Procurorul a scriu în ordonanţa de clasare și că, pentru a fi întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, este necesară întrunirea unor elemente obiective şi subiective, conform a1.ro

De asemenea, acesta au subliniat și că este necesară stabilirea cu certitudine a intenţiei unei persoane de a suprima viaţa altei persoane pentru ca o persoana să fie acuzată.

Explicația oferită de procuror

Potrivit sursei menționate, procurorul au menționat că în momentul în care atacatoarea a spus că vrea să îi „rupă capul” Mirelei Vaida ar fi mărturisit aceste lucruri, ca să o determine pe prezentatoare să îi dea o sumă de bani pe care i-ar fi datorat-o.

Astfel, acesta consideră că nu se întrunesc elementele infracţiunii de tentativă de omor. În plan obiectiv, procurorul de caz mai subliniază că este necesară existenţa unei acţiuni ale cărei caracteristici să conducă la concluzia că acţiunea a vizat luarea vieţii unei persoane.

Atacatoarea ar fi intenţionat să aplice o singură lovitură

În continuare, procurorul a completat că în cadrul emisiunii Acces Direct s-a aruncat cu o piatră de dimensiune medie, de la trei metri depărtare, către o zonă care nu este considerată vitală şi într-un spaţiu deschis, scrie Capital.ro.

Acțiunea respectivă i-a permis victimei să se ferească, afirmă procurorul, înainte de a puncta că fapta nu ar putea viza omorârea unei persoane, iar obiectul folosit nu ar putea să producă decesul unei persoane.

Totodată, procurorul susține că atacatoarea ar fi intenţionat să aplice o singură lovitură. Din moment ce a aruncat obiectul şi nu l-a ţinut în mână pentru a aplica mai multe lovituri repetate.

La 74 de ani, Petre Roman încearcă o altă culoare. Noul look îl face cu 10 ani mai tânăr

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre